De tapas
INGREDIENTS
20 Cuixetes guatlla
mig litre d’oli de oliva
1 cullerada de pebre negra en gra
Primer he de dir el perquè de la quantitat de 20. És perquè les safates que compro son d'aquesta quantitat.
Desossar les cuixetes, mantenint l'os principal que sobresurt de la cuixa, i baixant la carn perquè tingui l'aspecte d'un xupa-xups. Salar i posar-los en un cassó amb l'os cap amunt, posar l'oli en fred i el pebre en gra. Confitar a foc molt suau, sense que arribi a bullir, durant uns 20 - 25 minuts.
Al moment abans de servir, donar-li un bull en l'oli perquè quedin dauradetes. Només les que necessitem.
Servir en una cullera, amb unes gotes de salsa de soja.
En cas de no necessitar-les totes, el dia que les cuinem, un cop fredes, podem congelar-les cobertes amb l'oli.
L'oli que ens sobra, podem utilitzar-lo una propera vegada, o per un guisat de carn, sempre filtrant-lo
GALETS FARCITS
Quan faig canelons, guardo una mica de carn i amb els galets de Nadal, els de la mida mes gran , els farceixo hi poso beixamel, formatge i els gratino.
Servin-me com aperitiu per altres dies.
MELO AMB PERNIL
INGREDIENTS
Meló
Pernil
Oli
Pelem una part del meló, i tallem un tall del que en traiem uns “bastons “ de uns 4 x 2 cm.
El pernil, demanem a la cansaladeria, que ens el tallin molt fi.
Amb el pernil, cobrim els bastons de meló, i per emplatar li podem dona la forma que mes ens agradi
Podem servir-lo en una cullera de les de aperitiu, o en un platet individual
Ostres!!! això és cuina d´alt nivell...m´agraden totes les tapes ummmm petonets
ResponEliminaCaram quin menú!!!Això és un luxa!!!!
ResponEliminaUau, són tres idees genials per a un aperitiu dels que has de quedar bé. Quina feinada desossar les cuixes de guatlla, oi?
ResponEliminaM'apunto la idea dels galets, només cal pensar-hi quan fas canelons i així tens un plat ja preparat per més endavant ;)
amb aquestes tapes gairebé ja no cal fer més dinar, totes tres estan boníssimes.
ResponEliminaAcabo de descobrir el teu blog i m'encanta!!!
ResponEliminaQuines tapes, mare meva! Lo dels galets farcits i gratinats ho trobo genial!
Molt bones idees, en prenc nota! Gràcies per compartir-ho! Ens veurem sovint ara que t'he descobert! Una abraçada!
Mª Jose
ResponEliminaSon una mica entretingudes pro pel resultat val la pena la feina.
Els peixos
No se que dir-te nomes, gracies, gracies, gracies.
Gemma
Desossar las cuixes sembla mes feina de la que realment es.
La idea dels galets et soluciona tan aperitius com algun primer plat.
Manel
Desprès de aquestes tapes el problema es trobar un segon plat adient.
Cuinetes
Son tapes que queden molt be i estan molt bones
Gracies per descobrir-me, ens anirem veien sovint, ja he fet alguna de les teves receptes.
Una abrasada
Aquetes son la mena de tapes que m'agraden..,i aquestes cuixetes tenen una pinta....!!
ResponEliminaAixí vaig jo de tapes cada dia. Em quedo amb les tres. M'agrada tot. I a més saludable. Salut!!!!!
ResponEliminaSt Hilari, Olletes i somriures
ResponEliminaLo bo d`aquestes tapes es que pots fer-ne quantitat i congelar-les pera tres dies, la del meló no es clar
Estan de luxe les 3!! Les he menjat varies vegades (És la ventatja de ser fill d'una cuinera!!)
ResponEliminaJordi
ResponEliminaM` agrada molt el comentari, però com tu ja saps soc una aficiona a la cuina, no una cuinera
Jordi
ResponEliminaM` agrada molt el comentari, però com tu ja saps soc una aficiona a la cuina, no una cuinera
Jejeje això és cert, però sent el teu fill, ja saps que per a mi ets la millor aficionada, i que molts dels professionals ja ho voldrien fer com tu!!!
ResponEliminaUn petó ben fort i segueix fotent-li fort!!! Que aquest blog és la bomba!!
Noia, tornaré amb més calma, quina varietat de plats i quants bolets, aquest galets... que vingui Nadal ja..
ResponEliminaUna abraçada