LLIBRE DE LLOM FARCIT
INGREDIENTS
1 kg. Llom en un Tros
12 talls de formatge (tranchetes, etc)
12 tires cansalada fumada (de 8-10 cm.)
Oli
1 got cervesa
got d’aigua
Comprem el llom en un tros, i demanem que ens el tallin, com si fos un llibre, sense arribar a tallar la part del greix.(foto 2)
Hem d'omplir igual que si obrim les fulles d'un llibre, primer full posem la cansalada(foto 3), passem full posem el formatge doblegat que no sobresurti pels costats(foto 4), passem full posem cansalada, i així successivament, fins que ho tinguem tot farcit, i ens queda de peu, per dir-ho d'alguna manera (foto 5). Cal lligar en aquesta posició, perquè ens quedi tot molt fixat (foto 6). Salpebreu.
Posem en una safata per al forn, amb el greix cap amunt, l’oli, la cervesa i l'aigua, gratinem donant-li la volta amb molta freqüència, fins que estigui daurat per tots els costats, en aquet moment, apagar el gratinador,i coure’l a forn normal uns 10 minuts més, donant-li la volta de tant en tant.
Quan tinguem llest el llom, l’apartem, reduïm la salsa, i la reservem molt calenta.
Per servir hem de tallar, al contrari ó sigui, el greix el posem sobre la taula i el tallem al contrari de com estan els talls, de manera que al plat ho tinguem com un llibre, salsegem.
Podem acompanyar amb patates fregides, amanida, o al gust personal.
OMMMMMM, que bo!!!!
ResponEliminaAixi amb cansalada no ho he fet mai , te que ser bonísim.
La cansalada fumada li dona un toc que esta boníssim
ResponEliminaOle, ole y ole.
ResponEliminaMil enhorabuenas por tu trabajo
Hola Sion, acabo de descobrir el teu blog per un comentari al blog del Manel (cuinar és generós) i m'ha agradat molt tot el que fas.
ResponEliminaAquest llibre de llom deu estar...mmm!
Tornaré a visitar-te
Mònica
Su
ResponEliminaGracias, gracias, gracias
La verdad es un poco laborioso pero el resultado es fenomenal.
Xocolata
Si esta mmm; mmm; gracies per las teves visites
Jo també t'he descobert al blog del Manel :)
ResponEliminaAquest llom farcit té una pinta deliciosa, amb la cansalada i la salsa amb la cervesa ha de quedar gustós, gustós... Me àvia en feia una variant posant un tallet de pinya ben fi a cada tall.
Gemma
ResponEliminaEs una manera mes fresca i tropical, pro a mi el dolç salat nomes m`agrada una mica.
salutacions
plofffffffff, de mort y passió, pinta bonissim....recullc la recepta....salutaçions
ResponEliminaA la taula esta de mort com molt be dius
ResponEliminaSalutacions
Mare meua quina cosa més bona!!! Fantàstic!!!
ResponElimina