BACALLÀ AL PIL-PIL
INGREDIENTS
4 talls de bacallà de 150-200 c/un
Mig litre d’oli
8 alls
4 bitxos
Posem el bacallà en remull ó be el comprem remullat.
Quan tinguem el bacallà preparat per cuinar-lo, eixugant-li l’aigua que li pugui quedar.
Posem l’oli a una cassola, si pot ser de fang ó de ferro, quan sigui calent daurem els alls i els bitxos, retirant-los quan siguin daurats, esperem que l’oli es refredi una mica, ( amb un quart d’hora en tenim prou).
Posem el bacallà amb la pell cap avall , encenen el foc al mínim, perquè no arribi a bullir en cap moment, anem bellugant la cassola cap els quatre cantons, perquè ens surti la gelatina, quan ha començat a sortir-ne ó sigui ja es veu clarament el “caldo espès” retirem la cassola del foc, posem en una paella una mica de l’oli de la cassola amb gelatina, i amb un colador de malla molt fina, remenem i de seguida veurem la diferència de textura, continuem fent aquesta operació fins que a la cassola no hi quedi ni oli ni gelatina, quan ens sembli que tenim el pil-pil prou espès i lligat, l’aboquem sobre el bacallà.
Posem la cassola a foc molt lent, sense que ens bulli en cap moment i anem remenant, perquè el bacallà ens quedi prou calent, afegim els alls i els bitxos i ja podem servir.
Que maravilla...
ResponEliminamai menjat el bacallà així, als meus pares els hi agrada molt, a veure si quan vinguin a casa els hi fiag
ResponEliminaptns
Haig de confessar que no m'he atrevit mai amb el pil-pil... sempre tinc por que no em lligui la salsa. Ho hauré de provar d'una vegada!
ResponEliminasión, en tres vegades he fet el bacallá al pil pil, i no a vút forma ni manera de lligar-lo, no tinc remei xiqueta, es veu que nó es lo meu.jajaja, y el téu te una pinta pressiosa....salutaçións paco
ResponEliminaHola sión , no hi fet mai bacallá al pil pil , no m´adrada gaire el bacallá , però aquest te molt bona pinta.
ResponEliminaJa pots anar a veure el bloc del forner que ja hi penjat moltes receptes de torrons , per mi la més sencilla per fer a casa , els torrons de gema .Si els vols fer ja t´explicaré més coses.
Fins aviat maca
Una artista !! això del pil pil és un repte culinari de primer nivell felicitats!!
ResponEliminaBacallà, mmmmm. M'encanta!
ResponEliminaUna abraçada
Su
ResponEliminaGracias
Lidia, Gemma, Paco
Fer el pil pil de la forma tradicional, es paciència i remenar molt rato, tal com explico a la recepta amb el colador es bufar i fer ampolles
Petons
Els peixos
Llàstima, però si a tothom ens agrades el mateix quin lio no??? A mes a mes serà per peix.
Ja he visitat el bloc del forner, moltes gracies.
Petons.
St Hilari
Com dic abans, fer-lo amb el moviment de la cassola, si que es un repte, però així amb el colador, costa mes aplicar-lo que fer-lo prova-ho no t`repetiràs.
Una abrasada
Gloria
A cassa el bacallà ens encanta de totes formes
petons
Ens agrada molt el bacallà, però així no l' hem provat mai. M' apunto la recepta.
ResponEliminaptns.
ummmm, un plato delicioso, besos, pepa.
ResponEliminaÉs la meva assignatura pendent (entre d’altres), no el he fet mai i mira que m’agrada, a veure si em poso les piles i em decideixo a fer-lo.
ResponEliminaEL teu ta quedat d’allò mes bo.
Un petó
El bacallã em perd,,i el pil-pil encara més, desde q vaig veure al Karlos A. fa un munt d'anys fer-ho, que molts diumenges em mengem, el teu a quedat perfecte, es veu molt bé lligadet. Petons
ResponEliminaANNAFS
ResponEliminaSi el proves repetiràs segur
Petons
pepa cooks
Gracias
Dolors
Si ti poses, veuràs que t`en sortiràs i repetiràs
Una abrasada
Elvira
Jo també el faig mol sovint gracies al Arguiñano
petons
No sóc gaire de bacallà jo, però m' he quedat parada amb el nivell del teu pil pil, de luxe!!
ResponEliminaUn petó! Beth
La llibreta viatgera
ResponEliminaA nosaltres el bacallà ens encanta, el nivell “es gracies al truquet”
petons
El bacallà té aquesta personalitat i aquest "color" que combina amb tots, amb aquest cas a la pil-pil. Que vaigid e gust Sión¡¡ Josepb.
ResponEliminaMe has dado en mi punto debil,el bacalao es mi pescado favorito,me gusta de todas formas y maneras.... me llevo este tuyo que estara de rechupete.
ResponEliminaBesets.
Hola preciosa, això del bacallà no és lo meu, però el que si m'encanta és el pil pil, és una delícia, mira fem una cosa, tu et menges el peix i jo suco el pa, d'acord?
ResponEliminaEl bacalao me encanta. Al pil pil nunca lo he preparado, me gusta mucho esa denominación.
ResponEliminaun abrazo
Josepb
ResponEliminaEl bacallà al pil pil es la màxima expressió del bacallà.
Una abrasada
Mesilda
En casa también nos gusta mucho el bacalao, hecho de cualquier forma
Besos
La cuina vermella
D`acord, però també compartirem el pil pil.
Petons
Kako
Si te gusta el bacalao el pil pil es de un 10.
Besos