TAPAS III
El passat dia 3 com que no baix poder assistir al taller de cuina que feien a Gadges sobre tapes d`autor d`en David Reartes del restaurant Blanc de tòfona, hi va anar-hi en Miquel, quan va tornar en va cantar les excel·lències de las tapes hi varem decidir fer-ne dugués.
COCA DE SARDINES AMB FOIE CARAMELITZAT
INGREDIENTS
Massa brisa
4 u de sardina fumada
1 poma grammy Smith
50g de foie
Sucre
Reducción baslsamíc
Tallar la massa brisa al gust i forcejar 12 min a 180º
Llaminar la poma molt prima amb una mandolina
Col·locar primer la massa, desprès la poma, la sardina i el foie
Caramel·litzar el foie amb el sucre amb un soplet
Acabar amb unes gotes de balsàmic
TARTAR DE TONYINA AMB MADUIXES
INGREDIENTS
200 g de tonyina
100 g de maduixes
30 g de ous de truita de riu
Cibulet
100 m salsa de soja
100 m Mirin (vinagre d`arròs)
1 c/s de Yuzu (suc de cítrics)
1 c/c de Xantana
100 m d`oli de gira-sol
30 g de gingebre
Escaldar l`oli amb gingebre a 70ºc, deixar infusionar 24 hores
Netejar i polir el llom de tonyina
Tallar les maduixes, i el cibulet
Pel Zuke, barrejar tots els ingredients (soja, mirin, yuzu i xantana) i passar pel turmix
En un bol barrejar tots els ingredients i acabar amb un motllo amb els ous de truita per sobre
Aquesta ultima recepta va patir algunes variacions, ja que no teníem xantana i no vam trobar Yuzu, per lo qual vam fer servir suc de llimona i taronja sanguina
COCA DE SARDINES AMB FOIE CARAMELITZAT
INGREDIENTS
Massa brisa
4 u de sardina fumada
1 poma grammy Smith
50g de foie
Sucre
Reducción baslsamíc
Tallar la massa brisa al gust i forcejar 12 min a 180º
Llaminar la poma molt prima amb una mandolina
Col·locar primer la massa, desprès la poma, la sardina i el foie
Caramel·litzar el foie amb el sucre amb un soplet
Acabar amb unes gotes de balsàmic
TARTAR DE TONYINA AMB MADUIXES
INGREDIENTS
200 g de tonyina
100 g de maduixes
30 g de ous de truita de riu
Cibulet
100 m salsa de soja
100 m Mirin (vinagre d`arròs)
1 c/s de Yuzu (suc de cítrics)
1 c/c de Xantana
100 m d`oli de gira-sol
30 g de gingebre
Escaldar l`oli amb gingebre a 70ºc, deixar infusionar 24 hores
Netejar i polir el llom de tonyina
Tallar les maduixes, i el cibulet
Pel Zuke, barrejar tots els ingredients (soja, mirin, yuzu i xantana) i passar pel turmix
En un bol barrejar tots els ingredients i acabar amb un motllo amb els ous de truita per sobre
Aquesta ultima recepta va patir algunes variacions, ja que no teníem xantana i no vam trobar Yuzu, per lo qual vam fer servir suc de llimona i taronja sanguina
La primera la coneixía, però la segona m'ha deixat amb la boca oberta!!! I els canvis per manca d'ingredientes super encertats!!Apuntada queda!!! Petons
ResponEliminaSempre parleu molt bé d'aquests cursos al Gadgets... a veure si aconsegueixo anar-hi algun dia!
ResponEliminaTotes dues tapes tenen molt bona pinta, ideals per a un aperitiu d'aquells de quedar bé ;)
Noia , dons per ser que no hi vas poder anar-hi ...t´ha nas surti´t molt bé.
ResponEliminaQuina meravella de tapes, i això que sols hi va anar en Miquel, si aneu els dos ....
ResponEliminaQuina meravella! Ja sabeu el que us envejo de poder assistir als cursos, sort que ho compartiu!!!
ResponEliminaPtnts
Carai!! quin luxe de tapes, semblan del Bergara o de l'Aloña de Donosti. Sou uns crakcs.
ResponEliminaUna abraçada,
sion, aperitivo de luxe a más no poder, enhora bona xiqueta.......saludos paco
ResponEliminawow!! de lujo éstas tapas!..
ResponEliminabesos
Gaby
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaElvira
ResponEliminaEl tàrtar l`aviem provat de varies maneras però amb les maduixes li dona un contrast mol encertat.
Gemma
La llàstima es que el local es petit i no hi cap gaire gent, es apuntar-te per que t’enviïn l`agenda de activitats.
Els Peixos
Es que el “pinxe”, pren mol bé els apunts.
Dolors
Amb la recepta apuntada, i les explicacions del Miquel no pots fallar
Marta
Per això estan els amics blocaires, per compartir
Carme
El crack es en David, nosaltres nomes varem copiar
Paco
Gracies, es fa lo que es pot
Gabriela, clavo y canela
Gracias
Gracias por estas recetas, la verdad es que estan muy buenas y como una rica tapa no hay.
ResponEliminaUn beso
ça à l'air divin, j'adore
ResponEliminaà bientôt
doncs si, que han quedat molt guapes aquestes tapes!!
ResponEliminaCarai quines tapes més esqusites!!... de festa total... i el més divertit és que no necessites cap gatget per fer-les!!
ResponEliminaUna abraçada
Ummm! Quin mos més bo aquests plats!
ResponEliminaSempre que rebo la informacio dels cursos de Gadgets penso: ai qui hi pogues anar! ;) I ves per on, vosaltres ja hi heu anat i ho heu posat en practica!! :)
ResponEliminaEl tartar de tonyina amb maduixes es molt original!
Petons!
Kako
ResponEliminaA nosotros las tapas nos encantan, los festivos normalmente no hago primero, unas cuantas tapas y un segundo
Fimere
Gracias
La Cocina de Emma
La veritat es que si
St Hilari
Si així es, i queden boníssimes
Xavier
Gracies per la visita
Mercè
Si la maduixa li don una frescor i una dolçor molt bona a la tonyina
Noia aixó son tapes de luxe.
ResponEliminaQuina passssssssada.
I a mi no m'agrada combinar dolç i salat, però aquestes tapes me les menjaba amb els ulls tancats.
Felicitats i bon carnestoltes.
Xiqueta,jo si que faria un mos a estes tapes¡que bo¡¡
ResponEliminaBesets.
Quina pinta que tenen aquestes tapes, la convinació de tonyina i maduixa, genial! tindre de provar-ho i el foie no em parlem m'encanta....
ResponEliminaJudith
Espectaculars les dues receptes! me les anoto ben anotades, perquè segur que el Carles les gaudirà molt (que els hi faré de sorpresa, mira potser demà... que encara que celebrem Sant Jordi, per Sant Valentí ens marquem un detall...)
ResponEliminaPetons i moltes gràcies per compartir aquestes receptes delicioses!
Que originals! a mi m' encanta fer un dinar a base de tapes..Me les anoto.
ResponEliminaptns.
Joana
ResponEliminaJo tampoc soc massa de dolç i salat però aquestes tapes estan molt bones
Mesilda
Estàs convidada, que aprofiti
La cuina del estany
La combinació de la maduixa amb la tonyina, no l`avia provat mai però esta deliciosa
La quinta de luculus
Un bon dia Sant Valentí, per fer feliç a la parella per l`estomac
ANNAFS
A nosaltres també ens encanten els dinars a base de tapes o petits plats
Aquesta combinació de tonyina i maduixa, sembla espectacular! Una abraçada!
ResponElimina