MONGETES DE SANTA PAU AMB ORELLA DE PORC I BACALLÀ
INGREDIENTS
½ k mongetes de Santa Pau
2 orelles de porc
2 talls de 200 c/u de bacallà dessalat
2 cebes
2 tomàquets
2 gots de cervesa
Oli d’oliva
Aigua
Sal
Pebre negre molt
Posem a remullar les mongetes amb aigua i un polset de
bicarbonat durant tota la nit.
Quan comprem les orelles de porc, demanem que
ens les tallin a trossos de 3 x 3 cms. A casa les esbaldim i salpebrem.
A una cassola amb oli, sufragui’m una mica els
talls d’orella, quan comencen a canviar de color afegim la ceba tallada ben petita,
deixem que es confiti una mica, en aquest moment posem el tomàquet ratllat,
donem unes voltes, afegim les mongetes que tenim en remull, remenem molt bé perquè s’integrin
tots el ingredients, en aquest moment aboquem la cervesa i l’aigua, tenen de
quedar ben cobertes, tapem la cassola. Si mentrestant fes falta més líquid,
afegim una mica més de cervesa i d’aigua.
Deixem coure a fic mitja durant una hora i
quart o fins que tinguem l’orella i les mongetes al nostre gust.
Tallem els talls de bacallà amb la seva pell
també a daus de 3 x 3 cms. Reservem
Quan gairebé tinguem els ingredients de la
cassola al nostre gust, afegim els daus de bacallà, deixem coure el conjunt uns
cinc minuts més i ja podem servir.
Pero que plato mas completo!!.....ademas super reponedor......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaCon este frío apetecen mucho este tipo de platos
EliminaBesos
No em cansaré de repetir que les mongetes i els fesols de Santa Pau són els millors del món, i en aquest plat han de resultar brutals!
ResponEliminaEn aquest plat hi van anar perfectes
EliminaPetons
Aquest plat faria ben content al meu home, boníssim!
ResponEliminaCelebro que agradi aquest plat
EliminaPetons
Aquest és un plat especial per a dies de fred ;-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
I tant que es un plat per dies molt freds
EliminaPetons
Un mar i muntanya, segur que m'agrada!
ResponEliminaPetons.
Celebro que t’agradi
ResponEliminaPetons
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaNo he tastat mai l'orella, la textura en boca a què pot recordar?
ResponEliminaEl plat ha de ser potent i ben complert.
Una abraçada.
una combinacion muy buena y ademas un plato de invierno tremendo y ademas con ingredientes que casan estupendamente
ResponEliminaBon pont
una abraçada
Quiina pinta!!!!! Uauu!!
ResponElimina