RAJADA I RAP A LA SALSA VERDA
INGREDIENTS
400 g de rajada
400 g de rap
500 g d’escopinyes
150 g de pèsols
2 patates
2 cebes tendres
2 grans d’all
Farina
1 copa vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Julivert
PEL BROU:
Espines de rap
Cap de lluç
Preparem un brou curt amb les espines de peix,
una ceba tendre i unes fulles de julivert, deixem coure uns 15 minuts. Reservem
Pelem les patates, les tallem a rodanxes, les
posem a bullir amb aigua i un polsim de sal. Un cop cuites les escorrem i
reservem.
Bullim els pèsols com tinguem costum de
fer-ho. Reservem
A un cassó obrim al vapor les escopinyes. Les
traiem de les cloves i reservem.
Per la salsa, tallem molt finament els alls i
una ceba tendra, posem a confitar a una cassola amb oli, quan comenci a
transparentar, afegim el vi, donem una volta, posem-hi dues cullerades de
farina, quan la tinguem cuita hi aboquem dos o tres cullerots del brou que
tenim reservat, remenem perquè s’integrin molt bé tots els ingredients. En
aquest punt afegim els pèsols i les escopinyes, rectifiquem de sal si fes
falta.
Posem a la cassola els talls de rajada i els
de rap. Espolsem amb julivert picat, deixem coure uns quatre minuts per cada
costat a foc suau. Posem les patates i deixem coure uns tres minuts més perquè
s’incorporin molt bé tots els sabors.
Per servir, al plat posem primer unes rodanxes de patata,
a sobre el peix acampant-hi les escopinyes per sobre i salsem.
La rajada m'encanta per la melositat que deixa, el rap és més insípid, crec que és una magnífica combinació. Ho provaré.
ResponEliminaUna abraçada.
Pel meu gust la combinació va ser encertada ¡!
EliminaUna abraçada
La rajada és boníssima!! I aquest plat és saníssim! Em quedo amb la recepta.
ResponEliminaPetons
Si la proves ja em diràs!!
EliminaPetons
La rajada és una mica gelatinosa? es que una vegada en vaig comprar i a casa no el va agradar massa, però ha de fer que el suc espesseixi, oi? peton
ResponElimina