SÈPIA AMB MANDONGUILLES I BOLETS
INGREDIENTS
1 kg de sèpia
1 ceba
1 got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Bolets de temporada, xampinyons i gírgoles
mini
PER LES MANDONGUILLES
200 g de carn de vedella
200 g de carn de porc
1 tall de cansalada ibèrica
1 gra d’all petit
1 ou
Una mica de pa ratllat
Farina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Netegem molt bé la sèpia, reservant la salsa, la tallem a daus a la mida que més ens agradi, salpebrem.
A una cassola, posem oli i quan sigui
calent, enrossim la sèpia a foc moderat, quan ha canviat una mica color,
posem la ceba ratllada molt fina, remenem molt sovint perquè la ceba se'ns confiti junt amb la sèpia, posarem el foc al mínim i que cogui durant uns deu
minuts.
Posem la salsa de la sèpia que tenim
reservada, en un bol amb un got d’aigua, remenem perquè se'ns dilueixi molt bé,
l’afegim a la cassola, deixem coure uns cinc minuts més.
Mentrestant preparem les mandonguilles, quan
comprem les carns demanem que ens les triturin barrejant-les totes tres,
salpebrem al nostre gust, afegim l’all pelat i triturat, remenem el conjunt,
posem l’ou i tornem a barrejar molt bé, espolsem-hi una mica de pa ratllat i
tornem a remenar, si fes falta en posem una mica més.
Anirem fent les mandonguilles, les passem per
farina i fregim una mica.
Quan les tinguem totes fregides les posem a la
cassola que tenim la sèpia, així com un got d’aigua i un de cervesa, passats
uns moments, posem-hi també els bolets que ja tindrem nets i tallats, deixem
coure a foc moderat, una estoneta per què s’amalgamin bé tots els gustos.
Aquesta recepta és més bona feta d’un dia per
l’altre.
Que buen plato, un mar y montaña perfecto y completo.
ResponEliminaMolt bo.
Petons i bona setmana.
Moltes gracies.
EliminaBona setmana
Petons
un clàssic que mai falla, el toc de bolets genial! petons
ResponEliminaEls bolets li donen un punt diferent!!
EliminaPetons
Qué bones son les mandonguilles amb la sepia, i per si fos poc, els bolets, un plat de festa.
ResponEliminaPetons.
Els bolets acaben de completar el plat!!
EliminaPetons
A casa és un plat que agrada molt! i amb els bolets és un plat rodó!!
ResponEliminaEls bolets li donen un toc molt bo !!!
EliminaPetons
Bona idea el afegir a un clàssic, com es les mandonguilles amb sèpia els bolets.
ResponEliminaLa propera vegada hi posaré.
Petons
Es la primera vegada que hi poso bolets, i queda molt més saborós el plat !!!
EliminaPetons
Saps què? Doncs que les mandonguilles amb sípia són la primera recepta que vaig cuinar quan va venir la meva família el primer cop a menjar a casa meva, je je je... així que li tinc un "carinyu" molt especial :)
ResponEliminaCelebro que t’hagi portat bons records.
ResponEliminaLa primera recepta que cuines per la família a casa teva, es d’aquelles receptes que no s’obliden mai pel “carinyu” que li has posat.
Petons