PASTIS TRES XOCOLATES, PER EL 4t ANIVERSARI DE L’AINA I DE POMA PER EL SEU “IAI” MIQUEL
Des que tenim la nostra neta Aina, el mes de
febrer celebrem dos aniversaris, el del seu “iai” com ella diu, que és el dia
5, això si amb moooolts anys de diferència, i el seu aniversari que és el dia
8,
Per tant ho celebrem el diumenge que puguem
ser-hi tota la família.
Doncs he de preparar dos pastissos, que els
d’aquest any han estat, el pastis tres xocolates i el de poma.
INGREDIENTS
PER A LA BASE
Un rul-lo de galetes Maries
70 g de mantega
PER LA CAPA DE XOCOLATA NEGRA
150 g de xocolata negra postres
250 ml de crema de llet de 35% MG
250 ml de llet
50 g de sucre
1 sobre de quallada Royal
7/8 g de gelatina neutra en pols
150 g de xocolata amb llet
250 ml de crema de llet de 35% MG
250 ml de llet
50 g de sucre
1 sobre de quallada Royal
7/8 g de gelatina neutra en pols
PER LA CAPA DE XOCOLATA BLANCA
150 g de xocolata blanca
250 ml de crema de llet de 35% MG
250 ml de llet
1 sobre de quallada Royal
7/8 g de gelatina neutra en pols
Triturem les galetes fins a aconseguir una
pols ben fina, hi aboquem la mantega que ja la tindrem desfeta. Barregem molt
bé, podem amassar una mica perquè ens quedi una barreja ben homogènia. Si
quedes seca, podem posar una mica més de mantega o una mica de llet.
Distribuïm la barreja al fons del motlle
desmuntable on volem fer el pastis. Ens podem ajudar, d’una cullera hem de
tindre especial cura, en que les vores quedin ben cobertes.
La portem al forn que tindrem escalfar a 200
ºC, deixem coure durant uns 10 minuts. Deixem refredar molt bé abans de
posar-hi la xocolata negra.
PER PREPARAR LA CAPA DE XOCOLATA NEGRA
Separem mig got de llet, per desfer-hi la
quallada i la gelatina en pols, vigilant no ens quedin grumolls.
A un cassó posem la xocolata trossejada, la
crema de llet, el sucre i la resta de llet i el portem al foc, a mitja
temperatura.
Un cop tinguem la xocolata gairebé desfeta, afegim
la quallada amb la gelatina.
Remenem durant uns minuts a foc molt suau fins
que comenci a bullir. Enretirem el cassó del foc, seguim remenant uns 30 segons
i tornem al foc fins que torni a bullir.
Aboquem sobre la base de les galetes ajudant-nos
d’una cullera posada a l’inrevés, per no trenca la capa de galetes.
Reservem a la nevera, m’entres preparem, la seguen
capa.
PER PREPARAR LA CAPA DE XOCOLATA AMB LLET
Seguirem els mateixos passos que amb la
negra..
Abans d’abocar la següent capa hem de comprovar
que l’anterior esta quallada, i amb una forquilla fem unes ratlles perquè no
se’ns a separin els pisos.
Aboquem la xocolata amb llet ajudant-nos d’una
cullera posada a l’inrevés, per no trenca la capa anterior.
Reservem a la nevera, m’entres preparem, la
seguen capa
PER PREPARAR LA CAPA DE XOCOLATA BLANCA
Seguirem els mateixos passos que amb la de
llet.
Abans d’abocar la següent capa hem de comprovar
que l’anterior esta quallada, i amb una forquilla fem unes ratlles perquè no
se’ns a separin els pisos.
Quan la tinguem acabada deixem temperà,
desprès la portem a la nevera fins l’endemà.
Si l’hem de fer uns dies abans, un cop ven
freda la podem congelar amb el mateix motlle fins al dia que la necessitem.
La traiem del congelador unes 4-5 hores abans
de menjar-la i queda molt bé.
PASTIS PEL “IAI” MIQUEL
Felicitats a la neta, al Miquel i a la cuinera, per els pastissos!!!
ResponEliminaPetons
Moltes gracies GEMMA!!!
EliminaPetons
Felicitats a tots. Ara mateix m'agafaria un bon tall de pastis!!
ResponEliminaPetons.
Moltes gracies. Doncs un tall per tu!!!
EliminaPetons
Per molts anys al iai i aina!!! I a la iaia pel super pastís!petons
ResponEliminaMoltes gracies Teresa!!!
EliminaPetons
Per molts i molts anys Família guapa
ResponEliminamil petonets Susanna