ESPATLLA DE XAI AL FORN
INGREDIENTS
1 espatlla de xai
1 tomàquet
2 cebes
1 got de cervesa
1 got d’aigua
2 patates grosses
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Quan compro l’espatlla de xai, m’agrada que me
la tallin en quatre talls.
A una safata pel forn, posem les cebes
tallades en juliana i els tomàquets a rodanxes, espolsem amb una mica de sal i
de pebre negre, a sobre posem els talls d’espatlla salpebrada. Afegim un bon
raig d’oli d’oliva, la cervesa i l’aigua.
La portem al forn que ja tindrem preescalfat a
200 ºC, deixem coure durant una hora. Anirem girant la carn de tant en tant,
perquè quedi cuita de tots costats. Si fes falta podem posar-hi una mica més de
cervesa, aigua i oli.
Mentrestant preparem les patates
d’acompanyament, les pelem i tallem a rodanxes no massa gruixudes, les anirem
fregint sense posar-hi masses a la paella, perquè no s’enganxin, quan comencin
a canviar de color, les traiem i reservem.
Quan tinguem la carn gairebé cuita, tornem ha
refregir les patates, que ens quedaran blanques però cruixents.
Servim les patates, amb l’espatlla a sobre i
ragem amb l’oli de la safata.
Quina recepta més bona, m'has fet pensar que fa temps que no cuino una espatlla de xai, a tu t'ha quedat boníssima, segur!
ResponEliminaSi que va quedar molt bona, també feia molt de temps que no la feia!!
EliminaPetons