AMANIDA ESTIUENCA D’ARRÒS
INGREDIENTS
2 gots d’arròs
5 ous
1 tomàquet per amanida
200 g de tonyina amb oli
Fulles de roure
Fulles d’enciam
Oli d’oliva
Sal
Bullim l’arròs com tinguem costum de fer-lo.
Un cop cuit l’escorrem i el passem per sota l’aigua freda, perquè no s’enganxi.
Deixem que s’escorri molt bé i l’escampem a una safata perquè es refredi.
Bullim els ous. Quan els tinguem cuits els
refredem amb aigua freda. Els pelem i reservem.
Mentrestant preparem els altres ingredients
que hi barrejarem. Tallem el tomàquet a quadradets petits, l’amanim amb sal i
oli i reservem.
Escorrem la tonyina del seu oli i l’esmicolem.
Netegen les fulles de roure i les d’enciam,
les tallem a tires primetes, amanim i reservem.
Tallem 3 ous a quadradets petits. Reservem els
altres dos per acabar el plat.
Aboquem l’arròs a una safata fonda, amanim amb
un raig d’oli, afegim els tomàquets, la tonyina i per últim els ous dus, ragem
el conjunt amb un raig d’oli, remenem i ho aboquem a la plata per servir.
Acabem posant-hi a sobre les tires d’enciam,
de roure i els altres dos ous tallats per la meitat.
Sempre en menjo a l´estiu. T'agafo la recepta. Aquesta combinació s´ha de provar.
ResponEliminaQueda molt bona,i es plat unic!!!
EliminaPetons
Boníssima! M'encanta! A l'estiu només menjaria amanides!
ResponEliminaPetonets,
Olga
aquesta amanida la faig molt als caps de setmana! és brutal de bona! petons
ResponElimina