CORS DE CARXOFA AMB OUS DE GUATLLA
6 carxofes
6 ous de guatlla
2 patates
Oli d’oliva
Oli d’oliva amb essència de Tòfones negres
Julivert
Ous de lumpus
Sal
Preparem un bol amb aigua freda i un bon
grapat de julivert, per poder posar-hi els cors de carxofes quan les anem
netejant.
Traiem les fulles verdes fins que tinguem a la
vista les blanques, tallem en rodo totes les puntes, que ens quedin ben
rodones. Amb un estri de fer boles, buidem el cor a un cm de profunditat, i les
anem posant al cassó que tenim preparat.
Quan les tinguem totes netes, les posem, a un
altre cassó amb oli i el portem al foc. Les confitem a 100 ºC durant uns 35
minuts fins que les tinguem a una textura melosa. Retirem del foc i deixem
refredar.
Mentrestant preparem, unes patates palla, les
fregim i reservem.
Obrim els ous amb molta cura, separem el
rovell de la clara. Posem els rovells a un recipient, coberts d’oli amb
essència de tòfones negres que m’havien regalat, perquè no es ressequin i els
donin sabor. Reservem a la nevera fins al moment de fer-los servir. (Les clares
les podem fer fregidetes que estan molt bones)
Preparem mentrestant, unes patates palla per
poder presentar els cors de carxofes.
Escorrem les carxofes, de l’oli les salem. Amb
una cullereta, agafem els rovells i els anem posant dintre dels cors de les
carxofes, les portem al forn que tindrem escalfat a 80 ºC., deixem coure durant
uns cinc minuts.
Per servir escampem, les patates palla al
plat, a sobre posem les carxofes amb l’ou de guatlla i a sobre posem unes boletes
d’ous de lumpus.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada