BOTIFARRA DEL PEROL AMB LLAGOSTINS I ALLIOLI NEGAT
200 g de botifarra del perol
4 llagostins
1 ou
½ gra d’all
Oli d’oliva
Sal
Traiem el cap i pelem els llagostins
deixant-los la cua. Reservem-los a la nevera fins al moment de cuinar-los.
A un cassó posem un raig d’oli amb els caps i
pells que hem reservat, els enrossim una mica i anirem prement amb una
forquilla, perquè deixin anar tota la seva substància. Colem i reservem l’oli
perquè es refredi.
Traiem la pell a la botifarra del perol, i amb
unes gotes d’oli la desfem a una paella a foc baix. Reservem i l’escalfarem al
moment de servir.
Preparem l’allioli, al morter posem el rovell
d’ou i la meitat de la clara, anirem afegint-hi molt a poc a poc l’oli dels
caps i pells, que tenim colat, remenem per fer l’allioli suau.
Quan hàgem que preparar el plat, saltem els
llagostins amb una gota d’oli, només volta i volta.
Al plat posem una cullerada grossa de
botifarra del perol, posem l’allioli ben escampat (tot i que al plat s’ha separat
una mica l’oli) posem a sobre els llagostins que tenim saltats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada