BOTIFARRA DEL PEROL AMB LLAGOSTINS I ALLIOLI NEGAT




INGREDIENTS

200 g de botifarra del perol
4 llagostins
1 ou
½ gra d’all
Oli d’oliva
Sal

Traiem el cap i pelem els llagostins deixant-los la cua. Reservem-los a la nevera fins al moment de cuinar-los.

A un cassó posem un raig d’oli amb els caps i pells que hem reservat, els enrossim una mica i anirem prement amb una forquilla, perquè deixin anar tota la seva substància. Colem i reservem l’oli perquè es refredi.

Traiem la pell a la botifarra del perol, i amb unes gotes d’oli la desfem a una paella a foc baix. Reservem i l’escalfarem al moment de servir.

Preparem l’allioli, al morter posem el rovell d’ou i la meitat de la clara, anirem afegint-hi molt a poc a poc l’oli dels caps i pells, que tenim colat, remenem per fer l’allioli suau.

Quan hàgem que preparar el plat, saltem els llagostins amb una gota d’oli, només volta i volta.

Al plat posem una cullerada grossa de botifarra del perol, posem l’allioli ben escampat (tot i que al plat s’ha separat una mica l’oli) posem a sobre els llagostins que tenim saltats.


Comentaris

Entrades populars