CANELONS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB PIQUILLOS





Aquests canelons els he preparat en dues ocasions. Els primers i mes gruixuts com a segon plat, que servint-ne un per persona ja en tenim suficient.
Els segons són ideals per un pica-pica al centre de la taula.

INGREDIENTS                                                 

250 g de bacallà dessalat
2 grans d’all
Fulls de pasta filo
Mantega fosa
1 ceba petita
150 g de pebrots del piquillo en conserva
½ porro
Oli d’oliva

Preparem la brandada: A un cassó amb oli calent (55 ºC) confitem els alls. Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell i el deixarem confitant uns minuts.

Triturem el bacallà amb el túrmix afegint-li part del mateix oli de confitar-lo. Reservem

Pelem i triturem molt fina la ceba, la sufragui’m amb una mica d’oli a foc molt baix fins que transparenti.

Mentrestant traiem els pebrots del piquillo de la seva conserva, i els tallem ben petits. Els afegim a la paella amb la ceba, deixem coure uns moments fins que els tinguem d’una textura molt suau.

Tallem el porro a tires ben fines, i els fregim fins que comencin a enrossir. Reservem sobre paper absorbent.

Mentre preparem els canelons, preescalfem al forn a 220 ºC.

Tallem, la pasta filo en quadrats d’uns 12 x 9 cm, els pintem amb mantega per tots dos costats. Utilitzaren dos quadrats per cada caneló posant un sobre l’altre.

A un motlle de tub, enrotllem, la pasta filo, pintem amb oli la part que se sobreposa per tancar-los i els portem a coure al forn durant uns minuts fins que els tinguem un punt daurats. Quan s’hagin refredat, traiem el motlle amb molta cura i els farcim.

Posem la brandada a una mànega pastissera, i els anirem omplint. Al moment de porta a taula els donem un toc d’escalfor al forn.

Servim els canelons cruixents sobre el sofregit de piquillos. Escampem per sobre unes tires de porro fregit.
                                              

Preparem els de pica-pica. Tallem, la pasta filo a quadrats de 9 cm, amb la màniga pastissera fem una ratlla no massa gruixuda de brandada. Enrotllem i els anirem posant a la safata. La portem al forn que deixarem fins que els tinguem un punt daurats.

També els posem sobre un llit de piquillos i escampem per sobre unes tires de porro fregit.

Font de la recepta: blog Cocina tu Imaginación adaptada al meu gust

Comentaris

Entrades populars