CANELONS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB PIQUILLOS
Aquests canelons els he preparat en dues ocasions. Els primers i mes gruixuts com a segon plat, que servint-ne un per persona ja en tenim suficient.
Els segons són
ideals per un pica-pica al centre de la taula.
INGREDIENTS
250 g de bacallà
dessalat
2 grans d’all
Fulls de pasta
filo
Mantega fosa
1 ceba petita
150 g de pebrots
del piquillo en conserva
½ porro
Oli d’oliva
Preparem la
brandada: A un cassó amb oli calent (55 ºC) confitem els alls. Fora del foc, hi
afegim el bacallà sense pell i el deixarem confitant uns minuts.
Triturem el
bacallà amb el túrmix afegint-li part del mateix oli de confitar-lo. Reservem
Pelem i triturem
molt fina la ceba, la sufragui’m amb una mica d’oli a foc molt baix fins que
transparenti.
Mentrestant
traiem els pebrots del piquillo de la seva conserva, i els tallem ben petits.
Els afegim a la paella amb la ceba, deixem coure uns moments fins que els
tinguem d’una textura molt suau.
Tallem el porro a
tires ben fines, i els fregim fins que comencin a enrossir. Reservem sobre
paper absorbent.
Mentre preparem
els canelons, preescalfem al forn a 220 ºC.
Tallem, la pasta
filo en quadrats d’uns 12 x 9 cm, els pintem amb mantega per tots dos costats.
Utilitzaren dos quadrats per cada caneló posant un sobre l’altre.
A un motlle de
tub, enrotllem, la pasta filo, pintem amb oli la part que se sobreposa per
tancar-los i els portem a coure al forn durant uns minuts fins que els tinguem
un punt daurats. Quan s’hagin refredat, traiem el motlle amb molta cura i els
farcim.
Posem la brandada
a una mànega pastissera, i els anirem omplint. Al moment de porta a taula els
donem un toc d’escalfor al forn.
Servim els
canelons cruixents sobre el sofregit de piquillos. Escampem per sobre unes
tires de porro fregit.
Preparem els de
pica-pica. Tallem, la pasta filo a quadrats de 9 cm, amb la màniga pastissera
fem una ratlla no massa gruixuda de brandada. Enrotllem i els anirem posant a
la safata. La portem al forn que deixarem fins que els tinguem un punt daurats.
També els posem
sobre un llit de piquillos i escampem per sobre unes tires de porro fregit.
Font de la
recepta: blog Cocina tu Imaginación adaptada al meu gust
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada