LLUERNA AL FORN AMB PATATES I CEBA

INGREDIENTS

1 lluerna de 1.500 g
2 patates
2 cebes
½ llimona
1 ½ gots de cervesa
Fumet de peix suauSal 
Oli d'oliva


Quan comprem la Lluerna demanem que ens la preparin per cuinar-la al forn.

Posem el forn a escalfar a 200 °C.

En una safata per anar al forn posem un raig d'oli i les patates pelades i tallades a rodelles no gaire gruixudes.

Pelem i tallem les cebes també a la mateixa mida més o menys. Espolsem tot el conjunt amb un polsim de sal.

Ara és el moment de posar-hi la cervesa. Deixem coure durant uns vint-i-cinc minuts.

Trèiem la safata del forn perquè temperí una mica fins al moment de posar el peix.

Quan hi posem el peix escalfem una mica. (Si no ho fem de seguida, jo o valg fer ½ hora després)

Mentrestant esbaldim el peix i el salem.

Amb la safata fora del forn , posem la lluerna a sobre el llit de patates i cebes, la salem i ruixem amb unes gotes de llimona i tornem la safata al forn.

En aquest punt abaixem el forn a 175 ºC, posem la safata i deixem coure el conjunt durant uns 20 minuts.

Per servir retirem el cap i l’espina central, posem a cada plat una porció de la lluerna i bon


 

Comentaris

Entrades populars