TIMBAL DE CALAMARS I BOLETS
INGREDIENTS
1 cos de calamar
Bolets del temps1 all
250 g cigrons cuits
¼ llimona
1 cullereta de pebre vermell dolç
1 cullereta de comí mòlt
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre mòlt
Netegem el cos del calamar, el tallem a tires primes com si fossin tallarines. Reservem
Netegem els bolets, procuren que tots siguin més o menys de la mateixa mida, si no és així els tallem. Reservem
Pelem i piquem petit l’all. Reservem
Triturem els cigrons amb la meitat de l’all, el suc de llimona, el comí, la sal, el pebre i dues cullerades d’oli, fins que tinguem un puré dens però sense grumolls. Reservem
A una paella amb una mica d’oli i una mica d’all, saltegem els bolets que ja tindrem salpebrats, durant uns minuts al nostre gust. Reservem a un plat.
A la mateixa paella posem unes gotes més d’oli, daurem l’all que ens queda i saltegem les tallarines de calamar, durant uns tres minuts o al nostre gust. Reservem
Per servir, al plat posarem un motlle d’emplatar, posem el puré de cigrons, a sobre els bolets i per últim el calamar.
Idea treta de la revista Lecturas, adaptada al meu gust.
A tot n'hi diuen timbal... però aquest teu, aquest sí que m'agrada!!! Tot, tot i tot... els rossinyols, el calamar, els cigrons... renoi, quin timbal! petonet
ResponEliminaUna idea muy original, me gusta!!
ResponEliminaadaptada i ben adaptada, perquè t'ha quedat un conjunt d'allò més 'apetitós'!
ResponEliminaQuan dius que em convides a dinar? Què bo ha d'estar aquest timbalet!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que bó !!! i la base de cigrons es una gran idea ..
ResponEliminapetonets
Quin timbal tant bo!!!! m'encanta la combinació d'ingredients!!ha d'estar boníssim!
ResponEliminaUn petonàs i molt Bon Nadal!!
Uaaau, quina pinta, aquest és un plat de festa festa ehh!! Bolets i calamars han de combinar a la perfecció... jeje Ja estic salivant!!
ResponEliminaUn petoneet! :D
els cigrons no m'agraden però potser així sí!!! petonets
ResponEliminaRico Timbal Sion
ResponEliminaBon Nadal i Bony Any Nou
Els cigrons i els calamars són una combinació que m'encanta. I vosaltres ho heu presentat d'una forma molt elegant. M'apunto la idea ;)
ResponEliminaQue pocs bolets em tingut aquest any... pero els pocs que han hagut s'han convertit en plats estrelles com ara aquest teu.
ResponEliminaBon Nadal
Petons
No he barrejat mai els bolets amb el peix, em sembla! A excepció dels xampinyons, vaja, que em sembla que els he combinat amb tot! Fa molt bona pinta, felicitats!
ResponEliminaMarina
ResponEliminaSi anomenant-lo timbal, t’agrada tot, tot i tot ja n’estic satisfeta
Petons
Conchi
Muchas gracias
Besos
Manel
L’adaptació va quedar molt bona
Una abraçada
Elsfogonsdelabordeta
ResponEliminaLa propera vegada t’aviso
Petons
Isabel
Amb aquesta base queda molt bé
Petons
Íngrid
La combinació queda molt bona
Petons
Anna
ResponEliminaEt dic el mateix que a la Íngrid, la combinació queda molt bona
Petons
Judith
També pot quedar molt bé amb mongetes o llenties, tot es qüestió de provar-ho
Petons
Miquel
Moltes gracies
Una abraçada
Gemma
ResponEliminaLa combinació queda molt bé, i presentat així sembla un plat de festa
Petons
Neus
Dels poquets que em trobat aquest any, nan sortit uns plats ven agraïts.
Petons
Programa Quins Fogons
La combinació queda força bona
Petons
Una bona manera de menjar cigros, que m'encanten, i molt original un molt bon timbal!!! Bones festes i petonets!!
ResponEliminaSión,
ResponEliminaUna combinació d'ingredients esplèndida, el resultat ha de ser lluït per força. Me l'apunto.
Una abraçada i BON NADAL!!
Els rossinyols crec que combinen amb la majoria de plats. La teva elecció crec que és perfecte
ResponElimina