BACALLÀ AMB GULES AL PIL-PIL
INGREDIENTS
2 talls de bacallà d’uns 200 g c/u
1 llauna de gulesOli d’oliva
2 bitxos de caiena
2 alls
Posem el bacallà en remull o bé el comprem
remullat.
Quan tinguem el bacallà preparat per
cuinar-lo, és molt important eixugant-li l’aigua que li pugui quedar.
Posem oli a la cassola, quan sigui calent,
enrossim els alls i els bitxos, quan els tinguem daurats els retirem. Traiem la
cassola del foc i esperem a què l’oli es refredi una mica.
Mentrestant obrim la llauna de les gules, les
escorrem del seu oli i les reservem.
Tallem el bacallà a daus d’uns dos
centímetres, els aboquem a la cassola que tindrem amb l’oli temperat, posem-hi
també els alls i els bitxos, encenen el foc al mínim, perquè no arribi a bullir
en cap moment, anem bellugant la cassola cap als quatre cantons, perquè ens
surti la gelatina del bacallà, quan tinguem la salsa pil-pil ben lligada,
afegim les gules que tenim reservades, donem unes voltes amb molt de compte i
tornem a bellugar la cassola uns moments per acabar de lliga la salsa, en cas
de què s’hagués aclarit una mica.
Podem espolsar per sobre una mica de cibulet.
M'agrada molt el bacallà, i aquesta recepta bacallanera és molt original!
ResponEliminaMoltes gracies !!
EliminaJa sabeu que jo no sóc gaire de bacallà, però fet així no diria pas que no... fins i tot hi sucaria pa! :)
ResponEliminaCelebro que t’agradi !!
EliminaPetons
M'encanta... puc posar-hi una mica menys de bitxo???
ResponEliminaPTNTS
Dolça
La quantitat de bitxo va gust de cadascú !!!
EliminaPetons
Fua! quina delícia! ideal per agafar forces per a la tornada a la rutina!
ResponEliminaGràcies, guapa!
Hem de començar amb bon ritme, que queda molt per les vacances jejeje
EliminaPetons
Guau!!! Amb el que m'agrada el bacallà!!!
ResponEliminaQuina pinta...
Petonets
Queda molt bo Umm
EliminaPetons