LASSANYES ITALIANES, DE RAP I DE BOTIFARRA
En el viatge que vam fer a la Toscana, el dia
que vem anar a Pisa va donar la casualitat que era el dia de mercat de fruites,
verdures i pasta de tot tipus.
Vaig veure aquesta però no en vaig comprar,
perquè a les maletes s’hagués trencat, vaig quedar-me amb les ganes.
INGREDIENTS PER A LA
DE RAP
200 g de rap net d’ós
4 tomàquets madurs
1 patata
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Com que aquesta pasta és molt llarga, per
bullir-la no cabia a cap cassola, vaig fer servir la paella de fer l’arròs, així
van cabre totes dues una al costat de l’altre.
Posem aigua, la màxima que puguem segons la
cassola, un polsim de sal i unes gotes d’oli, quan comenci a bullir posem la
pasta, quan torni a bullir la deixem sis minuts, passat el temps la traiem i la
posem a la safata de forn on la vulguem presentar a taula.
Pelem i tallem la patata a rodelles molt
primes, salpebrem. Reservem
Tallem el rap a talls de la mida de la pasta,
salpebrem. Reservem
Pelem, traiem la grana als tomàquets i tallem
a octaus, salpebrem. Reservem
A la safata posem una mica de mantega al fons,
a sobre la pasta i la farcim, sobre la pasta fem un llit amb rodelles de patata,
a sobre el rap i el tomàquet intercalant-los entre ells, ragem amb unes gotes
d’oli. Portem al forn que tindrem preescalfat a 180º C i deixem coure durant
uns quinze minuts.
INGREDIENTS PER A LA DE BOTIFARRA
200 g. de botifarra
3 cebes tendres1 patata
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Pelem i tallem la patata a rodelles molt
primes, salpebrem. Reservem
Tallem la botifarra a rodelles no gaire
gruixudes, els traiem la pell. Reservem
Netegem i tallem les cebes tendres a tires
llargues, salpebrem. Reservem
Ja tindrem la pasta a la safata, farem un llit
amb les rodelles de patata, a sobre posarem les rodelles de botifarra,
intercalant-hi les tires de ceba tendra. Ja podem porta la safata al forn.
La resta és la mateixa que la de rap, doncs
anaven totes dues a la mateixa safata.
Passat el temps, les espolsem amb uns fils de
formatge ratllat i tornem uns segons al forn per gratinar una mica.
Molt bones idees de farcit, fa temps que no vaig a la Toscana, quina enveja!!
ResponEliminaMe les guardo per variar de les típiques lassanyes que sempre faig :)
Petons!
De tant en tant toca variar-ne els farcits i es un plat nou hahaha
EliminaPetons
Que originals!! No les havia vist mai a la vida!!! També se'n diu lassanya d'això? Segur que com tot el que és italià, m'encanta!
ResponEliminaPetonets
Es com li diuen a la Toscana, i si agrada la pasta de ben segur t’agradarà
EliminaPetons
Quina bona idea!! Em quedo amb la de rap, perquè m'encanta el peix!! Segur que la faré.
ResponEliminaPtons
Totes dues estaven molt bones, una per els amants del peix i l’altre per els de la carn.
EliminaPetons
Carai! Pasta italiana de la bona!! Quin aspecte més deliciós, Sión!
ResponEliminaUna pasta una mica diferent a la nostra, però molt bona per farcir-la
EliminaPetons
Són maques,tot i que a mi m'agrada que la lassanya tingui capes a cascoporro :)
ResponEliminaAquesta pasta en una mica complicada per fer-te-la al teu gust. Se sienteeee jejeje
EliminaUna abraçada
oohh oohhh no se pas quina escollir!! que boniques!! m'encanta la lasanya i ara fa temps que no en menjo! me n'has fet venir ganes! petons
ResponEliminaDoncs un trosset de cadascuna ha ha ha
EliminaPetons
ohhh!! quina pinta!! jo quant vaig anar a Pisa durant el viatge de núvis només hi havia paradetes de roba y souvenirs!! ja m'hagués agradat aquest tipus de paradeta!!
ResponEliminaque original la lasanya!!
petonets!!
Va ser molt interessant veure les paradetes, t’ho emportaries tot.
EliminaPetons
Que xules Sión!! M'encanta comprar varietats diferents de pasta, i aquestes plaques queden la mar de vistoses. La combinació dels ingredients... No sabria pas amb quina quedar-me, m'agraden les dues! :) Petons!
ResponEliminaAquestes plaques donen molt de joc, per infinitat de preparacions.
EliminaQuedat amb la que t’agradi més jejeje
Petons
No l'havia vist mai aquesta pasta però aquestes lassanyes tenen una pinta extraordinària!!! I els farcits no em poden agradar més!! Una proposta fantàstica Sión!
ResponEliminaQuan la vaig veure em va encanta, i aquests farcits van molt bé
EliminaMoltes gracies
Petons
Quina pasta més xula!!!! No l'he vist mai, i mira que he voltat cops per Itàlia!!! petonets guapa
ResponEliminaVa ser casualitat que coincidíssim amb el mercat a Pisa, tenien verdaderes meravelles,
Eliminael resultat ha estat fantàstic.
Petons
hola de nuevo no habia visto esta pasta asi nunca,desde luego los italianos son los reyes de la pasta de todo tipo,unos rellenos francamente muy buenos
ResponEliminauna abraçada
I tant que son els reis de la pasta. Els farcits van resultar prou bé
EliminaUna abraçada
No havia vist mai aquesta pasta, és molt original, el muntatge del plat, fantàstic. Una abraçada !!
ResponEliminaMoltes gracies, es una pasta molt agraïda
EliminaUna abraçada
Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
ResponEliminaA la Toscana es menja molt bé, oi?
Aquesta pasta queda molt bonica, fa la lassanya molt ben presentada. I totes dues versions m'encanten!
Ben tornada Gemma.
EliminaSi que es menja bé a la Toscana
Celebro que t’agradin, es una pasta ben diferent
Petons
Ostres quina pinta tan maca que té.... ja veig que en vacances també em anat prenen nota....
ResponEliminaes veuen super apetitoses....
Felicitats Sión per la recepta i benvinguda de nou!!!
Hola Sion guapa tu
ResponEliminaNena que maco, original i booooooo, m´encanta aquest tipus de pasta, amb lo "pasteros" que soms a casa...hummm
Miraré de trobar-ne i et copiaré, je,je, si no es molt preguntar on la hasta comprat ??
mil petonets Susanna
Aquesta forma de lassanya és una passada!!!
ResponEliminaQueda tant maca i colorida!
La Toscana és un dels meus destins de vacances preferits! Tinc unes ganes boges d'anar-hi! ;)
Petons i bentornats!!!