GELAT DE VAINILLA AMB NOUS DE MACADÀMIA
INGREDIENTS
4 rovells
d’ou
400 ml nata muntada100 g sucre
Aigua
1 baina de vainilla
100 g de nous de Macadàmia
1 c. d’estabilitzant per gelats
A una paella posem vint-i-cinc grams de sucre,
unes gotes d’aigua i fem un caramel, quan el tinguem al punt, caramel·litzem
les nous que hem trencat prèviament a la mida que ens agradin.
A un bol posarem els rovells d’ou, el sucre i
batrem fins que ens quedin esponjosos i amb un color blanquinós. Reservem
Mentrestant preparem el sucre. Posem a un
cassó la mateixa quantitat de sucre que d’aigua i el portem al foc, farem molt
lentament un xarop. Quan el tinguem molt poc a poc l’anem barrejant amb els
rovells, remenant sense parar.
Posarem aquesta barreja altre vegada al foc molt
suau perquè l’ou no qualli. Remenar sense parar durant uns vuit minuts fins que
tingui una mica de consistència.
Traiem del foc, posem-hi la vainilla que hem raspat
de la baina i les nous de Macadàmia que tenim caramel·litzades, remenem molt
bé. Deixem refredar una mica.
Muntem la nata i l’afegim molt poc a poc a la
crema que tenim preparada, amb moviments molt suaus. Afegim l’estabilitzant
també molt suaument.
Preparem la geladora, traiem la cubeta que tindrem al congelador, muntem la part interior, aboquem el preparat i posem-la amb marxa, deixem uns 45 minuts i ja el tindrem llest.
Si no ens l’hem de menjar quan el tinguem llest, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa però protegint-lo amb paper film.
Encara estem a temps de gelats,es clar que sí! :)
ResponEliminaUn gelat sempre va bé !!
EliminaUna abraçada
Que bo, Sión! Fet a casa! A mi m'agrada molt, sempre l'he comprat fet!
ResponEliminaNo es massa complicat i queda molt bo!
EliminaPetons
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn postre de luxe Sion.
ResponEliminaMuas!
Moltes gracies Gemma
EliminaPetons
M'agrada el gust de la vainilla.
ResponEliminaDe ganes agafava un d'aquests gotets.
Petons.
Doncs un per a tu !!!
EliminaPetons
De buena gana me tomaria un vasito...la vainilla me encanta.
ResponEliminaBesets.
En té’ns un de reservat jejeje
EliminaPetons
bonissima pinta i encara ha de ser mes bo en gust!! mmm....
ResponEliminaGracies, estava molt bo !!
EliminaUna delicia!!!!
ResponEliminaBesos
Muchas gracias
EliminaBesos
Ara mateix hi ficaria cullerada, que booooo!
ResponEliminaEs un postra que sempre va bé !!
EliminaPetons
Amb nous de macadàmia...de luxe!
ResponEliminaMoltes gracies !!
EliminaUn bon gelat sempre ve de gust! a mi sempre..!
ResponEliminaA casa també sempre ve de gust !!
EliminaPetons