PASTIS AMB AMETLLA I PERFUM DE LLIMONA
INGREDIENTS
3 ous
200 g de sucre
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
200 g de farina
1 sobre de llevat
Ratlladura de pell de 1 llimona
150 g d’ametlla molta
PER LA COBERTURA DE XOCOLATA
1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Encenalls de xocolata negra
A un bol posarem els ous amb el sucre, batrem
molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli, i la
llet tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.
En aquest punt aboquem la farina i el llevat
que tenim tamisats, tornem a barrejar.
Ara ja podem posar-hi la raspadura de pell de
llimona, i l’ametlla molta, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients
molt ben amalgamats.
Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap
al forn que ja tindrem escalfat a 180º, deixem coure uns quaranta minuts o fins
que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per
assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem
Mentre se’ns refreda el pastis aprofitem per
preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar,
sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i
la mantega a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany
Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.
Recobrim amb la xocolata tot el pastis i el decorem
amb encenalls de xocolata i alguna floreta.
Un pastís perfumat i enxocolatat, preciós! I ha de ser més que bo! Petons!
ResponEliminaSion asi es irresistible y divino ¡¡
ResponEliminauna abraçada
Uuuum que bona, la faré aviat... espero que facis la coca de poma amb l,anís...ja veurà que bé que hi va.
ResponEliminaFins aviat.
*Pilar*
Molt romántic amb les flors i entre la capa de xocolata i les ametlles que porta a la masa, es dels que venen de gust.
ResponEliminaPetons.
Bona, bona ummmm! per lleparse els dits, i amb les flors ha quedat precios..
ResponEliminaBesets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
T'ha quedat espectacular!!! Ha de ser semblant a una tarta de santiago, però molt més bona!
ResponEliminaMoltes gracies!!!! Estic fen bastants “pinitos” amb les postres ufff
EliminaQueda més com un pa de pessic amb molt de sabor a ametlla, no carrega tant con una tartà de Santiago
Petons