FAVES AMB PERNIL IBÈRIC I ROVELL D’OU
Un plat molt ràpid i saborós ara que encara tenim faves, ideal per ara que comença a fer caloreta.
INGREDIENTS
½ kg de faves desgranades
150 g d’encenalls de pernil Ibèric
2 rovells d’ou
Oli d’oliva
Pebre blanc molt
Pebre blanc molt
Sal
El pes de les faves és un cop desgranades.
Portem una olla amb aigua al foc, quan comenci
a bullir posem un polsim de sal i de pebre blanc al nostre gust i les faves,
deixem uns cinc minuts des que comencin a bullir un altre cop, m’agrada que
quedin un xic crues.
Quan les tinguem cuites al nostre gust, les
escorrem i les posem a un bol amb gel, per parar-ne la cocció. Reservem
Passats uns instants, les escorrem i les posem
sobre paper absorbent, per retirar tota l’aigua que els pugui quedar.
Les posem als plats per servir, al moment de portar-les
a taula, hi posem el rovell d’ou i un polsim de sal a sobre, els encenalls de
pernil i ragem amb un bon raig d’oli.
Me l'apunto! Ara que m'he aficionat a les faves.....
ResponEliminaPetonets,
Olga