PÈSOLS OFEGATS AMB CLOÏSSES I CALAMARSONS
½ kg de pèsols sense clova
200 g de cloïsses
½ kg de calamarsons
1 ceba
1 escalunya
½ litre de fumet de peix
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc
Tallem la ceba i l’escalunya ben menudes.
Posem-les a suar en una cassola a foc molt baix, amb un raig d’oli i un pessic
de sal.
Posem les cloïsses en un bol amb abundant
aigua i sal, perquè ens deixin anar tota la sorra que puguin portar.
Netegem els calamarsons, reservem les potes
per una altra preparació.
Posem oli en una paella, quan el tinguem
roent, saltem les borses dels calamarsons, per segellar-les i que retinguin
tots els líquids. Reservem-les
Escalfem el fumet sense que arribi a bullir.
Quan tinguem la base de les cebes ben suada,
afegim-hi els pèsols, remenem molt bé perquè s’incorporin, afegim el fumet i tornem
a remenar. Passats uns moments afegim els calamarsons, tapem i deixem coure uns
deu minuts.
Passat el temps afegim les cloïsses i tornem a
tapar fins que s’hagin obert totes.
Salpebrem tot el conjunt, deixem uns segons a
foc suau i ja podrem servir.
Recepta vista a la revista CUINA, adaptada al
meu gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada