FAVETES AMB BOTIFARRA DEL PEROL I OLI DE MENTA
INGREDIENTS
400 g de favetes desgranades
300 g de botifarra del perol
Un bon grapat de menta fresca
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc
Comencem preparant l’oli de menta, posem mig
got d’oli a un cassó, el portem al foc quan el tinguem calent, el retirem del
foc, hi aboquem les fulles de menta, tapem i deixem infusionar fins que el
tinguem completament fred.
Un cop fred el colem i premem una mica les
fulles perquè deixin anar tota l’aroma.
Mentrestant posem una olla amb aigua al foc
amb un polsim de sal, quan bulli afegim les faves encara congelades. Quan torni
a bullir deixem coure uns tres minuts, escorrem i refresquem amb aigua i gel.
Un cop fredes, les correm i reservem.
Tallem la botifarra del perol a talls d’uns 3
o 4 centímetres. Al moment de servir la posem a una paella amb unes gotes d’oli,
només volta i volta, perquè si no es desfaria.
Per servir, al plat posem les favetes, a sobre
els talls de botifarra, amanim amb l’oli de menta que ja haurem colat i el
tindrem fred.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada