POLLASTRE AMB UN BON FARCIT I XAMPINYONS
1 pollastre de 2 quilos
200 g de botifarra
100 g bacó fumat
100 g de formatge al nostre gust
Un grapat de pinyons
2 gots de cervesa
1 got d’aigua
2 cullerades de salsa d’ostres
150 g de xampinyons laminats
Oli
Sal
Pebre negre
Fil per lligar-lo
Quan comprem el pollastre demanem que ens el desossin.
Traiem la pell a la botifarra i l’esparraquem en un plat, afegim el bacó fumat tallat molt petit i el formatge ratllat, barregem molt bé, perquè ens quedin ben incorporats tots els ingredients.
Estenem el pollastre per la part de la pell sobre la taula de treball, salpebrem per dintre i escampem la barreja que tenim preparada per farcir-lo, un cop ben repartit acabem amb un grapat de pinyons, l’enrotllem i el lliguem molt ben lligat, perquè no ens surti el farcit.
Fem una lligada al llarg posant-hi la llimona, salpebrem.
El posem a una safata pel forn, amb un bon raig d’oli,
l’aigua i la cervesa. Si
tenim el forn de ventilador, el fem funcionar a la vegada amb el gratinador a
la màxima temperatura que ens deixi l'aparell (és ideal perquè amb menys temps
en tindrem prou) enrossim per tots cantons, donant-li voltes molt sovint.
Quan el tinguem ben daurat, posem el forn a 200 ºC durant uns trenta-cinc minuts (però sense el gratinador) girant-lo de tant en tant, en aquest punt hi posem els xampinyons laminats, si se'ns acabés la salsa, podem posar-hi una mica més d’oli, aigua i cervesa.
Quan el tinguem llest, el traiem i fem reduir la salsa, amb dues cullerades de salsa d’ostres i un cop la tinguem al nostre gust la reservem.
Tallem el pollastre a rodanxes, i l’acompanyem amb la salsa en servir-lo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada