POLLASTRE AMB UN BON FARCIT I XAMPINYONS


INGREDIENTS

1 pollastre de 2 quilos
200 g de botifarra
100 g bacó fumat
100 g de formatge al nostre gust
Un grapat de pinyons
2 gots de cervesa
1 got d’aigua
2 cullerades de salsa d’ostres
150 g de xampinyons laminats
Oli
Sal
Pebre negre
Fil per lligar-lo

Quan comprem el pollastre demanem que ens el desossin.

Traiem la pell a la botifarra i l’esparraquem en un plat, afegim el bacó fumat tallat molt petit i el formatge ratllat, barregem molt bé, perquè ens quedin ben incorporats tots els ingredients.

Estenem el pollastre per la part de la pell sobre la taula de treball, salpebrem per dintre i escampem la barreja que tenim preparada per farcir-lo, un cop ben repartit acabem amb un grapat de pinyons, l’enrotllem i el lliguem molt ben lligat, perquè no ens surti el farcit.

Fem una lligada al llarg posant-hi la llimona, salpebrem.

El posem a una safata pel forn, amb un bon raig d’oli, l’aigua i la cervesa. Si tenim el forn de ventilador, el fem funcionar a la vegada amb el gratinador a la màxima temperatura que ens deixi l'aparell (és ideal perquè amb menys temps en tindrem prou) enrossim per tots cantons, donant-li voltes molt sovint.

 
Quan el tinguem ben daurat, posem el forn a 200 ºC durant uns trenta-cinc minuts (però sense el gratinador) girant-lo de tant en tant, en aquest punt hi posem els xampinyons laminats, si se'ns acabés la salsa, podem posar-hi una mica més d’oli, aigua i cervesa.

Quan el tinguem llest, el traiem i fem reduir la salsa, amb dues cullerades de salsa d’ostres i un cop la tinguem al nostre gust la reservem.

Tallem el pollastre a rodanxes, i l’acompanyem amb la salsa en servir-lo.

 




 

Comentaris

Entrades populars