PINYA NATURAL AMB CREMA CATALANA


INGREDIENTS

1 pinya natural
½ l de llet
4 rovells d’ou
100 g sucre
40 g Maizena
½ branca canyella
Pell de llimona

PREPAREM LA CREMA

A un got posem una mica de llet freda, afegim la Maizena i remenem fins que la tinguem ben dissolta. Reservem

A un cassó al foc, posem la resta de la llet, el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Quan comenci a bullir, trèiem del foc i deixem temperar una mica.

Mentrestant a un bol barregem els rovells d’ou amb la Maizena que tenim dissolta i reservada. Afegim la llet que tenim temperada, barrejar molt bé i colem.

Tornem a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, traurem del foc i abocarem a una plata fonda.

Tapem amb paper film tocant la crema perquè no ens faci crosta, posem a la nevera.

PREPAREM LA PINYA

Pelem la pinya traient primer el capoll i després la part de sota. La partim per la meitat. Una part la vaig reservar embolicada amb paper de plata a la nevera.

L’altra mitja, li traiem la pell i la posem la part plana sobre el marbre. Amb un ganivet anirem talls el més fins possible i posant-los al plat amb una disposició curiosa.

Quan tinguem el plat ben cobert de pinya, al centre posem una bona quantitat de crema, espolsem sucre per sobre i amb el cremador enrossim el sucre fins que quedi una capa consistent cristal·lina.

 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars