PINYA NATURAL AMB CREMA CATALANA
1 pinya natural
½ l de llet
4 rovells d’ou
100 g sucre
40 g Maizena
½ branca canyella
Pell de llimona
PREPAREM LA CREMA
A un got posem una mica de llet freda, afegim la Maizena i remenem fins que la tinguem ben dissolta. Reservem
A un cassó al foc, posem la resta de la llet, el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Quan comenci a bullir, trèiem del foc i deixem temperar una mica.
Mentrestant a un bol barregem els rovells d’ou amb la Maizena que tenim dissolta i reservada. Afegim la llet que tenim temperada, barrejar molt bé i colem.
Tornem a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, traurem del foc i abocarem a una plata fonda.
Tapem amb paper film tocant la crema perquè no ens faci crosta, posem a la nevera.
PREPAREM LA PINYA
Pelem la pinya traient primer el capoll i després la part de sota. La partim per la meitat. Una part la vaig reservar embolicada amb paper de plata a la nevera.
L’altra mitja, li traiem la pell i la posem la part plana sobre el marbre. Amb un ganivet anirem talls el més fins possible i posant-los al plat amb una disposició curiosa.
Quan tinguem el plat ben cobert de pinya, al centre posem una bona quantitat de crema, espolsem sucre per sobre i amb el cremador enrossim el sucre fins que quedi una capa consistent cristal·lina.
Deliciosa¡¡¡, besos
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
EliminaSi que esta deliciosa!!! Besos
Elimina