QUICHÉ DE CARXOFES, CALÇOTS I CAMAGROCS
INGREDIENTS
5 carxofes
20 calçots
200 g de bacó fumat
200 g de camagrocs
1 paquet de massa brisa
5 ous
300 ml de crema de llet de 35º
125 g de formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc
Netegem les carxofes i en deixem els cors, els filetegen i sufragui’m amb una mica d’oli. Els reservem.
Netegem els calçots, retirant-ne la capa exterior, les arrels i la part verda de les fulles. Els esbaldim i deixem escórrer.
Els tallem a trossos d’uns dos centímetres, els posem a la paella amb un raig d’oli, fins que els tinguem gairebé confitats. Els reservem
Seguidament saltegem uns moments els bolets. Reservem
Amb l’oli que ha sobrat afegim el bacó tallat a tires finetes, deixem coure uns moments tot el conjunt i afegim els calçots i les carxofes, remem perquè quedin tots els ingredients ben integrats.
A un bol batrem els ous amb un polsim de sal, incorporem la crema de llet, tornem a barrejar, finalment afegim tots els ingredients que tenim preparats, remenem perquè s’integri tot molt bé.
Estenem la pasta brisa al motlle, la punxem una mica perquè no s’infli, aboquem tot el preparat, espolsem el formatge ratllat per sobre, arreglem les voreres de la pasta perquè quedi curiosa.
La portem al forn que tindrem preescalfat a 220 º C. deixem coure uns vint-i-cinc minuts, o fins que el tinguem al nostre gust.
Deixem refredar i la desemmotllem, a mi m’agrada posar-la una estona a la nevera per poder tallar-la millor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada