ESPATLLA DE XAI AMB CAMAGROCS I PATATES


INGREDIENTS

1 espatlla de xai
200 g de camagrocs
2 tomàquets madurs
2 cebes mitjanes
1 got de cervesa
1 got d’aigua
2 cull. de salsa d’Ostres
2 patates
Oli d’oliva,
Sal
Pebre negre

Els camagrocs els tenia semicuits al congelador.

A una safata pel forn, posem un raig d’oli, les cebes tallades en juliana fina i els tomàquets a rodelles primetes, espolsem una mica de sal i de pebre negre, posem a sobre l’espatlla de xai que ja la tenim salpebrada, afegim un bon raig d’oli d’oliva, la cervesa i l’aigua.

La portem el forn que ja tindrem preescalfat a 200 ºC, deixem coure durant una hora, girant-la de tant en tant, en aquest punt afegim la salsa d’ostres que hem diluït amb una mica d’aigua calenta.

En aquest punt afegim els camagrocs ja descongelats i deixem coure una mitja hora més, remenem i continuarem girant la carn de tant en tant, perquè ens quedi cuita per tots costats. Si fes falta podem posar-hi una mica més de cervesa i d’aigua.

Mentrestant preparem les patates d’acompanyament, les pelen i tallem a rodelles gruixudes, les anirem fregint en una paella a poc a poc, fins que canvien de color, les traiem i reservem.

Quan tinguem la carn gairebé cuita, tornem a refregir les patates, perquè ens quedin blanques però cruixents.

Per servir posem les patates en la base del plat, posem la carn a sobre i unes cullerades de camagrocs.

Comentaris

Entrades populars