SÈPIA GUISADA
INGREDIENTS
1 kilo sèpia
1 ceba
1 got de cervesa
2 gots d’aigua
Sal
Pebre negre
2 patates mitjanes
¼ kilo pèsols
Netegem molt be la sèpia, reservant la salsa, la tallem a daus a la mida que més ens agradi, salpebrem.
A una cassola, posem oli i quan sigui calent, enrossim la sèpia a foc moderat, quan ha canviat una mica de color, posem la ceba ratllada molt fina, remenem molt sovint perquè la ceba se'ns confiti junt amb la sèpia, posarem el foc al mínim i que cogui durant uns deu minuts.
Mentrestant posem la salsa de la sèpia en un bol, amb un got d’aigua, i remenem molt bé perquè se'ns incorporin bé els dos ingredients. Reservem
Tallem les patates a trossos com ens agradin, les fregim una mica i reservem.
Bullim els pèsols, escorrent-los quan els falti un punt de cocció.
Passat el temps aboquem la salsa a la cassola, junt amb un got de cervesa, que ens quedi ben coberta, rectifiquem de sal si fes falta, i deixem a foc molt moderat uns altres deu minuts, posem las patates i els pèsols a la cassola i deixem coure fins que la tinguem al nostre gust.
Sión,
ResponEliminaUn bon plat, sí senyora! La sèpia m'encanta i dóna molt de joc a la cuina.
Salut.
voilà une assiette composée de magnifiques saveurs, ça ne peut être qu'un vrai régal
ResponEliminabonne journée
sion, si en dic que fá un muntó de anys que nó iá provat aquest plat, peró un muntó, bonisim de axó si en recordo.....ahhhhhhhh iá saps que tin un arrosset pendent per a tú el faré no en preocupis......salutaçións paco
ResponEliminammm.aixo m'ho feia ma mare quan era petita i jo, no se per que, fa molt de temps q no ho faig....gracies!
ResponEliminaUna abraçada,
Sion, no saps com ens agrada la sèpia i no en faig mai. Mal fet, perquè és aquells plats que sol agradar a tothom. Ja m'has tocat el voraviu i em sembla que no passaran gaires dies que en possi al foc. T'ha quedat excel·lent, una pinta deliciosa. Ai, qui ho pogués tastar!
ResponEliminaUna abraçada i areveure
la sèpia sempre l'acostumem a menjar a la planxa, així guisada no le he menjat mai i fa bona pinta
ResponEliminapetons
La sèpia i el calamar són de les coses que trobo més gustoses i que més m'agraden tant a la planxa com guisades...La teva recepta, com sempre, està per provar-la! a reveure Sion
ResponEliminaSepia con cerveza?esto se tiene que probar,que original.
ResponEliminaBesets.
Sion, hola guapa,
ResponEliminaÉs un plat que m'agrada molt, si us sembla bé vaig a buscar pa, per sucar en aquesta salseta que m'encanta, mmm!
Petons,
Marina
LA sipia es deu estovar més amb la cervesa? Jo en faig a vegades però no hi poso cervessa, i hi faig unes mandonguilles.
ResponEliminaAnava a fer demà sèpia guisada amb patates, però sempre hi pos vi, la probaré amb cervesa. Gràcies.
ResponEliminaPetons.
Els fogons del pare
ResponEliminaSi senyor fins i tot a la planxa esta boníssima.
Petons
Fimere
Es un buen plato, y con distintos sabores
Petons
Paco
Ja passa a vegades, hi no saps per que, hi han plats que tardes mol de temps per fer-los
Petonets
Sonia – L`Exquisit
Dons fes-lo i repetiràs.
Molts petons
Gemma Guspires que porta el vent.
ResponEliminaConsiderat convidada, tot es qüestió de posar-se, ara es el temps dels pèsols.
Petons
Lidia
A casa també agrada molt a la planxa, beró quan en trobes una de fresca i gran, et pot mes la tentació.
Petonets
Mercè
Si la proves repetiràs, es un plat únic fabulós
Molts petons
Mesilda
Como he dicho varias veces en mi bloc yo cocino siempre con cerveza en lugar de vino
Besos
Marina
ResponEliminaUna bona barra de pa i no dejar salsa
Petons
Annafs
La cervesa espessa una mica mes la salsa i li don molt bon gustet, per mi ascla.
Molts petons
La cocinera de Betulo
Per al meu gust queda millor, encara que a mi no m`agrada el vi
Molts petons
No he fet mai sèpia guisada amb cervesa, queda molt fort el sabor?. I ara que és temps de pèsols frescos, un bon acompanyament!.
ResponEliminaJo també ho provaré amb cervesa, perque la sèpia guisadeta amb patates em té el cor robat i així li dono un altre 'toc' :)
ResponEliminaAixò de la cervesa trobo que li ha de donar un toc moooooooolt especial. De ben segur que ho provaré.
ResponEliminaPetons!
Una recepta molt i molt bona!!! La sépia m'agrada molt i ara, per cosa de règim, n'hem de menjar alguna vegada. Per cert, no he entés això que dius de "Netegem molt be la sèpia, reservant la salsa...Mentrestant posem la salsa de la sèpia en un bol, amb un got d’aigua, i remenem molt bé perquè se'ns incorporin bé els dos ingredients. Reservem". Què és la "salsa" de la sépia? És alguna part de la mateixa sépia? Gràcies per la teua paciència. Els meus coneixements culinaris són limitats.
ResponEliminaUne assiette pleine de saveurs.
ResponEliminaA bientôt.
Gloria
ResponEliminaNo queda fort de sabor, mes aviat espessa una mica mes la salsa, si ho probes ja amb diràs.
Molts petons
Starbase
Amb cervesa li dona un toc especial.
Una abraçada
La Quinta del Luculus
Com molt ve dius, la cervesa li dona un toc una mica diferent.
Petonets
Francesc
La salsa es una part de la sèpia, quan la compres si te la netegen demanes que et guardin la salsa, dons es com una bosseta amb un contingut de color marronos. No et preocupis l’important es poder ajudar-nos uns als altres.
Una abraçada.
Nadji
Muchas gracias.
Besos
La sepia guisada y con unas patatitas, está de muerte!!!
ResponEliminariquísima receta.
un biquiño
La sípia es bona de totes maneres , oi??
ResponEliminaAquesta té la pinta de ser molt tendre!!!
Sion, sí senyora! Un plat de temporada i moooooolt ben guisat amb la cervesa. Trobo que la cervesa a la cuina li dóna un toc als guisats deliciós!
ResponEliminaPetons!
Pilar Lechuza
ResponEliminaSi señora es un guiso con mucho sabor
Besos
Peixos
Era tendríssima i molt fresca comprada a la Boqueria i això que sencera pesava un kg i mig.
Petons
Merce
Als guisats sempre i poso cervesa, crec que els dona un toc boníssim i espessa una mica les salses.
Petons
Exceŀlent!
ResponEliminaAcí a Mallorca fan una sépia també molt bona... un dia en faré la recepta!
Muac!
Que bo Sion, que bo!.
ResponEliminaEscolta, quan parles de la salsa de la sípia, vols dir la tinta? es que no ho tinc clar per que veig la salseta molt clareta i potser ho he entès malament.
un petó bonica.
Sión i Miquel; Un bon àpat amb aquest plat, sens cap dubte. Un plat de temporada i ben condimentat. Que vagi de gust Sión i Miquel¡¡. :-D
ResponEliminaEt deixo un repte al meu bloc.
ResponEliminaUN classic que no passara mai de moda... crec que es la primera recepta que vaig fer el primer cop que vaig tenir convidats a casa :))
ResponEliminaQuè bona la sèpia! estodada està molt bona! amb cervesa no l'he provat, ho faré.
ResponEliminapetó
m'apunto el got de cervesa, crec que en triaré una de negra....
ResponEliminaUna abraçada
Hola Sion, jo també trob que és un plat molt bo i es cert que a Mallorca en feim un guisat molt semblant li deim sipia amb ceba.
ResponEliminaUna abraçada
Xavier
ResponEliminaJa estic esperant la recepta
Petons
Maduixa
No, la salsa es una bossa amb un contingut marron clar, que segons diuen es la melsa, la tinta es un altre bosseta, normalment a les peixateries, sempre et pregunten si bols la tinta i la salsa.
Molts petons
Josepb
Si sobre tot ara que es l`època dels pèsols.
Petons
Gurmet
Gracies per la visita ens anirem veien
Una abraçada
Gemma
ResponEliminaTens tota la raó es un d`aquells plats, que com a mínim un cop al any fas.
Molts petons
Teresa
Fes-la i ja em diràs
Petonets
StHilari
La cervesa es per la sèpia he¡¡¡¡¡ jejejeje
Una abraçada
Xisca
Posant-te-li ceba també a d’estar molt bona, la sèpia es bona amb totes les preparacions
Petons
La sípia estofada m'encanta i els pèsols d'aquest temps encara més! M'agrada molt el teu plat!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Gràcies al teu comentari jo també t'he descobert. La veritat és que sóc molt nova en aquest món dels blogs. Et seguiré, m'he mirat les teves receptes i em semblen molt interessants!Aquesta mateixa de la sèpia ha de ser boníssima i amb els pèsols frescos d'ara, encara més!
ResponEliminaDolça
ResponEliminaEs un plat perfecta per aquesta època, bona sèpia i bons pèsols
Molts petons
Visc a la cuina
Gracies per la visita, ens anirem veient
Petons
Mmm, esto está de lujo! tus platos siempre son originales..
ResponEliminabesos
Gaby
Gabriela, clavo y canela
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Buena receta. La verdad es que tiene una pinta estupenda.
ResponEliminaBesos
M'encanta la sípia i aquesta recepta, amb els pèsols d'acompanyament, queda perfecta. Petonets
ResponEliminaRosa
ResponEliminaMuchas gracias por tu visita
Besos
Carme
Els pèsols son un acompanyament ideal per a la sèpia
Petons