TAPAS V
CREMA DE CARXOFES
INGREDIENTS
INGREDIENTS
Carxofes
Sal
Pebre negre
Oli
ACOMPANYAMENTS
Carxofa
Botifarra ó carn picada
Per la crema de carxofes, netegem las carxofes deixant la part tendra, les tallem petites, salpebrem i posem a una paella amb una mica d’oli i aigua que quedin cobertes, fins que ens quedin molt tendres, (si fes falta podem posar-hi una mica mes d’oli i aigua).
Quan creiem que estan llestes, las triturem amb el turmix i passem per un colador fi, si ens queda molt espès podem posar-hi unes gotes d’aigua, (també s'hi pot posar crema de llet, si agrada). Reservem.
Per preparar els encenalls, tallem un cor de carxofa amb la mandolina, ó a ganivet, ven prim, salem i a una paella amb una mica d’oli els enrossim. Reservem
Per preparar las mandonguilletes petitones, amb la botifarra ó carn picada les preparem com tinguem costum de fer-ho normalment, a una paella amb oli les fregim. Reservem
Per servir posem la crema de carxofa, unes mandonguilletes i una muntanyeta de encenalls de carxofa, i un raget d’oli d’oliva.
CABDELL DE CALAMAR
INGREDIENTS
1 calamar gran
La tinta ó un sobre
Talls de cansalada fumada tallada molt fina
Oli
Sal
Netegem molt bé el calamar, les potes i la part mes estreta de la bossa la reservem per un altre ocasió.
Obrim la bossa de dalt a baix perquè quedi com una planxa, posem a congelar fins que estigui una mica rígida, per poder-la tallar ben prima, tallem tires, al llarg d`uns 0,5 centímetres, salem .
Fem grups amb 6 tires i lliguem amb la cansalada fumada.
Per preparar la vinagreta de tinta natural ó de sobre, la aclarirem amb una mica d’oli temperat, perquè sigui mes lleugera.
Marcar el cabdell a una paella amb unes gotes d’oli .
Amanim amb la vinagreta de tinta
GOTETS DE BRANDADA I PIQUILLOS
INGREDIENTS
200 g, bacallà dessalat
200 mg. oli d’oliva
½ pot pebrots del piquillo
2 grans d’all
Pebre negre
Per a la brandada de bacallà:
A un casso amb oli calent (55º aprox.) confitem els alls.
Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell i el deixarem confitant uns minuts.
Triturem el bacallà amb el minipimer afegint-li part del mateix oli de confitar-lo.
Reservem.
Per a la mousse de pebrots del piquillo
Escorrem els pebrots del seu suc, mentrestant escalfem a una paella una mica d’oli, posem un polsim de sal i de sucre per confitar-los, fins que ens quedin una mica consistents, els triturem amb el minipimer i passem per un colador molt fi, per obtenir una crema. Reservem
Muntatge del gotet
Omplim els gotets fins a la meitat amb la brandada. Posem a sobre la crema de pebrots del piquillo.
Per acabar, decorem amb un rajolinet d’oli de oliva i un polsim petit de pebre negre
Sion,
ResponEliminaUna magnífica col·lecció d'entrants dels quals en prenem bona nota.
Veient les fotos ja et venen ganes de tastar-los.
Una abraçada
Hola Sion, quina creativitat, unes tapes molt originals, amb elles quedes com una reina.
ResponEliminaPetons.
sion, si la imaginación es poder, tú tienes todo el poder para llevar tu imaginación a cada rincon de tu cocina y deleitarnos con tu grán hacer.......saludos paco
ResponEliminaMadre mía! que lujo de platillos y que presentación! muchas gracias por éstos manjares..
ResponEliminabesos
Gaby
Quines tapes!de cullera grossa!prenc nota Sion.a reveure, mercè-
ResponEliminaRenoi, com us cuideu!!! Aquestes tapes em semblen totes delicioses!! Ja se que fare el dia que tingui un sopar que vulgui sorprendre els comensals... venir a prendre nota al vostre blog! ;)
ResponEliminaPetons!
A estas tapas no hay quien se resisita!!me gustan todas,pero si tuviera que elegir una,me quedo con los vasitos de bacalao....es mi pescado favorito.
ResponEliminaBesets.
Sion, hola guapa,
ResponEliminaUnes tapes entrants de luxe, mmm!Les apunto per quan vulgui sorprendre als meus convidats :)
Gràcies per compartir-les!
Petonets,
Marina
Sion, en vull un de cada.
ResponEliminaMuas!
Sion! per que tu n'hi dius tapes, però son petites obres d'art de categoria superior! Precioses i molt originals.
ResponEliminaun petó, bonica. :-)
el divendres vaig fer crema de carxofes, però diferent a la teva.
ResponEliminaM'agradat molt la manera de presentar-la, i els gots de brandada molt originals
petons
Jo també me'n quedaria una de cada, no sabria pas dir quina m'agrada més. Boníssim i amb una presentació exquisida!
ResponEliminaM'agraden totes, totes totes.
ResponEliminapetons
Noia cada vegada m´agrada més entrar al teu bloc ....quina passada de platets!!!!
ResponEliminaTots espectaculars. La carxofa esplèndida, però em quedo amb el bacallà :)
ResponEliminaJosep
ResponEliminaSi els proveu, ja em direu.
Una abraçada
La Cocinera de Betulo
Queden força be. Gracies.
Petonets
Paco
Moltes gracies, m’afalaguen molt els teus comentaris.
Una abraçada
Gabriela, clavo y canela
Gracias a ti.
Besos
mercé
ResponEliminaGracies
Petons
Mercé
Fem el que podem jejeje.... quan vulguis, seràs molt benvinguda.
Molts petons
Mesilda
Con los dos ingredientes, la combinación creo es muy buena, ya me dirás.
Besos
Marina
Gracies. Desitjo que la sorpresa sigui molt grata.
Molts petons
Gemma
ResponEliminaPassa i recull-los
Un petonas
Maduixa
Moltes gracies amb sento afalagada
Petons
Lidia
Hi ha moltes formes de fer les mateixes receptes
Petonets
Gemma
Perque no totes????
Petons
Nuria
ResponEliminaGracies, gracies,i gracies
Molts petons
Els peixos
Moltes gracies per les floretes
Molts petons
Starbase
Moltes gracies, tot per tu jejeje.
Una abraçada
MMMMM! Quins aperitius més vistosos i bons! Segur que entre els convidats i tantes visites al blog ja no en deuen quedar, no?
ResponEliminaLlàstima, la pròxima prometo ser la primera. Petonets guapos!
HOLA SION, GUAPA TU
ResponEliminaCARAI QUIN "VERMUT"...TREUS TOT AIXÒ UN DIA DE VISITA, I ELS CONVIDATS JA DIRECTAMENT ES QUEDEN A VIURE A CASA TEVA
MIL PETONETS SUSANNA
Nena, quin bé de Déu!!! M'agafen ganes de pujar, ara que s'acosta l'hora de dinar, a veure si te n'ha quedat cap per a mi!!! (però segur que faig tard, perquè em la bona pinta que tenen...jejej)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Sion, quin bé de deu de tapes! en prenc bona nota.
ResponEliminaSalutacions (des de comacasa-res)
Carai, ets la reina de les tapes!. Totes tan ben presentades i tan bones...
ResponEliminaGemma Guspires
ResponEliminaTindràs de ser mes matinera per poder provar -les jejejeeje
Petonets
Susanna
Va ser un dinar per nosaltres, però mi vaig voler lluir.
Petonets
Dolça
Considerat convidada, si fa falta repetirem
Petonets
Teresa,
Moltes gracies
Petonets
ANNAFS
Moltes gracies
Petonets
Has tocat la meva fibra sensible,jajaja, totes tres son les meves preferidesssss!!! Una presentació 10000!!!!!Petons
ResponEliminaM`en alegro, que totes t`agradin. Moltes Gracies
ResponEliminaPetons
quelles magnifiques verrines,j'ai du mal à choisir tout est si délicieux!!!
ResponEliminabonne journée
Fimère
ResponEliminaM`alegro que t`agradin. Merci
Petons