FIDEUÀ
INGREDIENTS
Per preparar el fumet:
¾ kilo de peix de roca
1 ceba
1 tomàquet
Sal
Oli
Aigua
1 sèpia mitjana
1 calamar
250 g gambes
Cloïsses
Fideus
1 ceba
1-2 tomàquets madurs
Oli
Sal
Formatge ratllat
1 ou
Posem una olla amb aigua al foc, esperem que arrenqui el bull, mentrestant netegem el peix i el tallem a trossos, també podem posar-hi els caps de les gambes, salem i a una paella amb oli calent, l’enrossim una mica i l'anem posant dins l’olla, deixem que bulli durant una mitja hora, passat el temps, el passem per un colador de malla molt fina, perquè no ens passi cap espina. Reservem
Netegem la sèpia i el calamar i els tallem com ens agradi. Salem i reservem
Pelem les gambes, m’agrada posar-les pelades, així no tenim feina alhora de menjar. Salem i reservem
Les cloïsses, les obrim al vapor, doncs no correrem el perill que ens espatllin el fideus suposant que portessin sorra, i així també ens va bé per poder treure-les de la clova, si el brou ens surt molt net com és d’esperar, podem ajuntar-lo amb el brou que tenim reservat.
A la paella on farem els fideus, posem oli quan sigui calent, enrossim els fideus, fins que tots siguin daurats per un igual, els trèiem i posem a una escorredora perquè deixin anar les restes d’oli.
Amb l’oli que ens ha sobrat saltegem la sèpia, el calamar i les gambes, retirem i amb el mateix oli farem el sofregit de la ceba i el tomàquet, quan el tinguem llest, tornem a posar-hi el peix, les cloïsses i els fideus, unes voltes perquè ens quedin ben integrats tots els ingredients, cobrim amb el brou i a foc mitjà, esperem que estiguin llestos, remenant de tant en tant, si fes falta més brou, en posem.
A casa, ens agraden amb una cullerada d'all i oli i un polsim de formatge ratllat.
Quina bona pinta aquesta fideuà, a casa és el plat estrella, a mi personalment també m'agrada amb una cullerada d'all i oli trobo que li potencia el gust.
ResponEliminaSalutacions
si em vols fer feliç......done'm una fideuà
ResponEliminapetons
Ostres, me'n demanaria una ració per dinar avui mateix, us ha quedat amb una pinta deliciosa!
ResponEliminaEl toc de formatge ratllat ha de ser molt bo, a casa no l'hi poso però el proper cop ho faré.
El món es pot dividir entre els que feu la fideuà amb fideus fins i els que la fem amb fideus gruixuts.
ResponEliminaNo hi ha uns millors que altres pero jo tinc raó (per si de cas ;-P).
Ha quedat sensacional, m'ha fet venir gana de dinar ja mateix i encara falta molt per al descans... i ara que faig?
:D
Quina bona pinta!
ResponEliminaQuan veig una fideuà tan bven presentada com la teva sempre penso: "En faré una!" però passen els dies i ... res. A casa només me'n demana la meva filla gran, perquè a la resta ens agrada més la versió arròs. Així que... guanya la majoria!
Bon cap de setmana!
Sión,
ResponEliminaUna explicació ben detallada per a no perdre's cap pas.
Si vols que quedi com torradet de sobre, als últims cinc minuts els acabes al forn amb el gratinador també encés.
Un plat exquisit.
Me encanta la fideuá!. Ganas me han entrado de comerme un plato al entrar en tu cocina y verlo.
ResponEliminaBesitos
què bona una fideuà, clar que millor si és a una terrassa al costat del mar.
ResponEliminabon cap de setmana!
T'ha quedat molt maca, a casa ens agrada molt, o sigui que provaré la teva recepta!!!
ResponEliminaDeu n'hi do amb aquesta fideuà, sensacional en tots els aspectes.
ResponEliminaBuenisima!!En casa nos gusta mucho,si la pillamos no sobra ni un fideo.
ResponEliminaBesets.
MMM me encanta la fidegua! y más con pescado de roca
ResponEliminaEs un dels meus plats preferits i també amb all-i-oli.
ResponEliminaUs ha tingut que quedar boníssim.
Petons i bon cap de setmana.
Qué bó!!!!M'encanta aquest plat i a tu t'ha quedat de luxe. A mi també m'agrada posar-hi all i oli.
ResponEliminaGràcies guapa, t'ha quedat genial.
Petonets i bona diada.
Sión, ja us ho vaig dir un cop: busqueu-me un raconet a la vostra cuina si us plau!, no faré nosa i m'ho acabaré TOT,TOT I TOT!Una fideuà d'escàndol!
ResponEliminaUmmm...me he imaginado por un momento tener el plato delante de mí jejeje...ésta fideua está de escándalo!!
ResponEliminaBesos
La cuina de l’estany
ResponEliminaNosaltres també li trobem,i la sort es que es posa al plat i cada persona el fa al seu gust
Petons
Lidia
A mi també, m’agrada mes que l’arrosejat
Un peto
Gemma
Trobo que el toc de formatge el fa mes amorós.
Mols petons
Starbase
ResponEliminaTen convidaria a un plat, però com que els fideus son prims igual no et ve de gust, jejejeje
Una abraçada
Margarida
A casa com nomes som dos ens toca un cop arrosejat i l’altre fideua.
Un peto
Els fogons del pare
Tens tota la raó, però aquestes cassoles amb nanses no poden anar al forn així que........
Una abraçada
Merchi
ResponEliminaConsidérate invitada.
Besos
Eva
Això ja son paraules majors
Petons
Visc a la cuina
Si la probes ja amb diràs
Petons
Josep
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
Mesilda
Ho sento no va quedar-ne ni en de fideu.
Petonets
harkyto
Es un plato muy sabroso
Un abrazo
Betulo
ResponEliminaPer nosaltres també,i la sort es que es posa al plat i cada persona el fa al seu gust
Petons
Mercè
Estic buscan un raconet per tu, pero no el trobo es molt petita.
Moltes gracias
Molts petons
Crismas
Yo no se si tendría tanta imaginación jejeje. Muchas gracias
Besos
Sión i Miquel; ... la frase que diu; val més una imatge que mil paraules... és cert, doncs, heu entrat directament en materia física -encara que virtual per els que ho mirem- amb el contingut de dita Fideuà, encara que vosaltres l'heu disfrutat amb totes les regles i amb tots els seus sabors... quina enveja... aixó sí sana, sana¡¡ :-D :-D
ResponEliminaQue vagi de gust Miquel i Sión¡¡
A casa sempre quedo bé quan faig fiduà, és un d' aquells plats que ens agrada a tots. I quina bona pinta que fa aquesta!
ResponEliminaHola Sion, ficaria cullerada ara mateix.
ResponEliminaMuas!
muy buena esta receta...me la apunto.
ResponEliminaEnhorabuena por tu blog...me ha gustado mucho.
Un saludo.
Josepb
ResponEliminaEstava encara mes bona que a la vista
Petons
ANNAFS
A casa passa igual es un plat agraït
Petonets
Gemma
Considerat convidada
Molts petons
Pardini
Muchas gracias
Un saludo