ROGERS AMB MAIONESA DE TOMAQUET
INGREDIENTS
6 rogents
450 g tomàquet madur
½ culleradeta petita d’agar-agar o 2 fulles de gelatina
Sucre
Sal
Pebre blanc
Ceba tendra
Carxofa
Mig litre d’oli
PER LA TEMPURA
250 g farina de tempura Santa Rita
1 tassa d’aigua molt freda
Els rogents, demanem a la peixateria que ens el facin a filets, (podem reservar les espines per un brou per un altre dia), hi treien les espinetes laterals i reservem.
Per preparar la maionesa de tomàquet, els pelem, traiem las llavors, i triturem, posem a una paella un bon raig d’oli i quan sigui calent, aboquem el tomàquet, el agar-agar, (si no en tenim podem posar-hi dues fulles de gelatina hidratada), sal, una mica de sucre i un polsim de pebre blanc.
Quan tinguem el tomàquet confitat i atemperat, triturem un altre cop, i anem tirant un rajolí d’oli igual que si féssim una maionesa. Quan tinguem una textura espessa. Reservem
Preparem i salem las verdures per fer-les amb tempura, a un bol posem l’aigua ben freda, i la farina de tempura, remenem molt be. Per fregir les verdures que tenim preparades, posem oli a una paella o casso una mica fondo, quan sigui calent, les mullem amb la tempura i cap a l’oli, unes voltes i les posem amb paper de cuina per absorbir les restes d’oli.
A una planxa ben calenta, posem unes gotes d’oli i els rogents primer per el cantò de la pell, uns moments, els donem la volta i esperem fins que els tinguem al nostre gust.
Per emplatar posem els rogents, les verduretes i una cullerada de maionesa de tomàquet.
Maionesa de tomaquet, quina idea més bona.
ResponEliminaPrenc nota
Un petonet
Mmmmm, quin plat tant bo!
ResponEliminaJo també m'apunto a la idea de la maionesa de tomàquet, això d'emulsionar l'oli amb el agar-agar és una bona idea que pot servir per a fer moltes atlres variants... :D
ResponEliminaLa maionesa de tomàquet m'ha intrigat molt. No tardaré a fer-ne!
ResponEliminaB7s
Els rogents(o molls tal com els anomeno jo) són com una assignatura pendent.. Mai em surten be. Potser perquè soc tossut i sempre els inento fer a la brasa... però no sé que em passa que em queden desfets... la pell cau... i és una llàstima doncs hi poso il·lusió...:(
ResponEliminaUna maionesa ben original!
ResponEliminaNo acostumo a comprar molls perquè penso que tenen moltes espines (i molt fines).
Algún dia m'hauré de decidir a fer molls, una FAN com jo del peix...Una recepta original i ben sana! fins aviat!
ResponEliminaMaionesa de tomàquet! Qué original que ets! Aquest conjunt de sabors ha de estar bo.
ResponEliminaPetons.
Hoy sé de algo nuevo...mayonesa de tomate.Pinta muy bien y la combinación del plato es estupenda...
ResponEliminaBesitos
Ostres, m'apunto la recepta de la maionesa de tomàquet, no ho he provat mai fet així amb agar agar... ja tinc deures per provar coses noves ;)
ResponEliminaSuposo que tan es deu poder menjar freda com calenta, aquesta maionesa, oi?
Oooh, Sion, aquesta maionesa de tomàquet és una autèntica delícia, ens ha encantat, de debó! gracies guapa.
ResponEliminaMe ha gustado mucho la mayonesa de tomates,tambien te la voy a copiar,seguro que esta buenisima.
ResponEliminaBesets.
Quina idea més bona això de la maionesa de tomaques!!! T'ha quedat un plat de luxe!!! Què bo!! Salutacions
ResponEliminaNeus
ResponEliminaLi dona un sabor mol especial
Petons
La cuina de l’Estany
Moltes gracies
Petonets
Starbase
Amb aquesta base pots fer infinitat de variants
Una abraçada
Fuat Gencal
Moltes gracies
Salutacions
Queti B
ResponEliminaQueda molt be per acompanyar el peix.
Petonets
Ricard Sampere
El roger o moll es un peix mol suau i per fer a la brasa te poca carn, jo normalment el faig a la planxa i amb poc tems estan llestos
Una abraçada
Margarida
Si fas que la peixatera te’n faixi filets, i amb una mica de paciència li treus les de la ventresca, ja no trobes espines.
Petons
Mercè
A nosaltres ens agraden força
Petons
La cocinera de Betulo
ResponEliminaQueda mol be amb el peix, li dona un gust mes fresc.
Petonets
Goyi
Muchas gracias
Besos
Gemma
Crec que si però la veritat es que calenta no la he provat mai
Petons
La cuina vermella
ResponEliminaMoltes gracies
Petonets
Mesilda
A nosaltres amb el peix ens agrada molt
Petons
Francesc
Es una maionesa que acompanya molt be el peix
Una abraçada