BACALLÀ FUMAT
INGREDIENTS
½ kg. de bacallà
1 cullerada rasa de fum en polsOli d’oliva
Anet picat molt fi
Aquesta recepta generalment la preparo amb
bacallà del que venen salat.
Necessitem un bon tall de bacallà sense
espines gruixut, el posem a rehidratar amb aigua, el reservem a la nevera,
passats cinc dies el traiem de l’aigua, eixuguem molt bé i el posem sobre paper
de cuina durant un parell d’hores, per absorbí tota l’aigua que pugui tindre.
A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum,
remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem el tall de bacallà i
el cobrirem totalment amb l’oli fumat, ho portem a la nevera, deixem uns buit
dies i ja el tenim llest, (si ens agrada més fumat podem posar-hi una mica més
de pols de fum, i deixar-lo un parell de dies més).
A l’hora de menja-nos-el, el posem sobre el
marbre i amb el ganivet procurem tallar-lo primet però comença’n a uns 6 centímetres
des de el principi. El tall ens quedarà ben maco.
Per servir, posem els talls a un plat, els
reguem amb unes gotes d’oli d’oliva verge i espolsem amb una mica d’anet.
Ves que original! No l'he provat mai, la pols de fum... i menys amb bacallà! Ha de ser delicatessen, això... tot i que avui de fum millor que no en parlem. N'hi ha que causen moltes tragèdies...
ResponEliminaEl bacallà fumat també queda molt bé, aquesta pols es una troballa per preparar un peix fumat.
EliminaPetons
Nunca había oido "polvo de humo"..como aprendemos, jejej genial..Bss
ResponEliminaCada dia aprenem coses noves.
EliminaPetons
tremendo seguro,tampoco he probado este polvo de humo
ResponEliminauna abraçada
Es un producte força interessant per preparar fumats
EliminaUna abraçada
però d'on treus això de la pols de fum?, sempre aprenem aquí en aquest bloc...M'encanta aquesta recepta! una abraçada macos!
ResponEliminaTot a esdevingut d’una trobada Gastroblocaire a Sosa ingredients.
EliminaTant amb el salmó com amb el bacallà es fantàstic el resultat.
Molts petons
ualaaa mai havia vist la recepta!! i m'agrada!! es un ingredient típic a les meves amanides, o torrades! petons
ResponEliminaCelebro que t’agradi, amb les amanides i amb unes torradetes fantàstic.
EliminaPetons
Això sona molt bé, caldrà tastar-ho.
ResponEliminaUna abraçada.
Doncs que si el tastes crec el resultat no et decebrà
EliminaUna abraçada
no coneixia això del fum en pols...!! increible no??
ResponElimina