FLOR D’ESTIU



INGREDIENTS

300 g seitons
1 got de vinagre blanc
2 alls
3 patates una mica grossetes
Tomàquets per amanida
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem els seitons, traient-los l’espina central procurant que ens quedin els dos filets junts.

Els posem a un bol amb aigua freda durant uns deu minuts.

Mentrestant barregem el vinagre amb dues cullerades de sal, remenem perquè es dissolgui bé.

Escorrem els seitons de l’aigua, els posem  una safata i els cobrim amb la barreja de vinagre i sal que tenim preparada, reservem a la nevera durant un parell d’hores.

Passat el temps, escorrem els seitons els posem a un bol per reservar-los a la nevera, o bé al plat si ja ens els hem de menjar, filetegem all per sobre, espolsem amb una mica de pebre i cobrim amb oli d’oliva, si aquest es el cas convé preparar-ho uns deu minuts abans de menjar.

Pelem les patates, rentem i tallem a rodelles fines. Les fregim amb força oli, fins que estan una mica daurades. Reservem sobre paper de cuina.

Rentem els tomàquets, els tallem també a rodelles fines, salpebrem i amanim amb oli d’oliva.

Per servir, fem un llit de patates simulant una flor, cobrim els pètals amb les rodelles de tomàquet i a sobre els seitons.


 

(Podem fer-les com un primer plat tallant-les al llarg o bé com a tapa tallant-les a rodones.)

Comentaris

  1. Quin muntatge més bonic, Sión i miquel! Petonets

    ResponSuprimeix
  2. Llàstima que portin tanta feina de netejar, perquè els seitons són boníssims i molt sans.
    La combinació i la presentació m'encanten!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Son molt bons i tinc la sort que a la peixateria mels netegen.
      Amb aquesta combinació es un altre manera de menjar-los
      Petons

      Suprimeix
  3. una combinacion muy buena y divina,me encanta los boquerones¡¡
    bonita flor de verano
    una abraçada parella

    ResponSuprimeix
  4. quina frescor d'aperitiu!! es genial, i molt gustosa aquesta combinació!! mm'encnataaa! petons

    ResponSuprimeix
  5. Que rico!....esto me encanta como aperitivo...se ve delicioso.......Abrazotes, Marcela

    ResponSuprimeix
  6. Perquè serà que els seitons em rexiflen tant?? Són sens dubte el millor aperitiu durant tot l'any, quina gana...

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Els seitons son un aperitiu que sempre va ve, son molt bons Ummm
      Petons

      Suprimeix
  7. Que cosa mas buena!A mi,me pones este plato delante y no dejo ni rastro.
    Besets.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Doncs ja en dues, perquè jo no en tinc mai prou Ummm
      Petons

      Suprimeix
  8. Quin plat més boníc! A mi els seitons em xiflen.Sempre els he menjat amb l´all i julivert. Però em sembla, em sembla que veient la vostra recepta canviaré.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Preparats així son un altre bona manera de menjar-los
      Petons

      Suprimeix
  9. Em sembla una tapa molt complerta, pero també pot ser perfectament un plat únic.
    Petons.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. El plat el pots preparar segon la necessitat del moment, que sempre queda bé
      Petons

      Suprimeix
  10. Un aperitiu fabulós !!! I molt ben presentat...
    Petonets.

    ResponSuprimeix
  11. M'encanta!! El seitons m agraden molt i preparats així de bé, deu estar boníssims!

    ResponSuprimeix
  12. Caram, quina "floreta" mes bona!! Petons

    ResponSuprimeix
  13. Abans que s'acabi l'estiu haurem de provar aquesta flor!

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Publicacions populars