FLOR D’ESTIU
INGREDIENTS
300 g seitons
1 got de vinagre blanc 2 alls
3 patates una mica grossetes
Tomàquets per amanida
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Netegem els seitons, traient-los l’espina
central procurant que ens quedin els dos filets junts.
Els posem a un bol amb aigua freda durant uns
deu minuts.
Mentrestant barregem el vinagre amb dues
cullerades de sal, remenem perquè es dissolgui bé.
Escorrem els seitons de l’aigua, els
posem una safata i els cobrim amb la
barreja de vinagre i sal que tenim preparada, reservem a la nevera durant un
parell d’hores.
Passat el temps, escorrem els seitons els
posem a un bol per reservar-los a la nevera, o bé al plat si ja ens els hem de
menjar, filetegem all per sobre, espolsem amb una mica de pebre i cobrim amb
oli d’oliva, si aquest es el cas convé preparar-ho uns deu minuts abans de
menjar.
Pelem les patates, rentem i tallem a rodelles
fines. Les fregim amb força oli, fins que estan una mica daurades. Reservem sobre
paper de cuina.
Rentem els tomàquets, els tallem també a
rodelles fines, salpebrem i amanim amb oli d’oliva.
Per servir, fem un llit de patates simulant
una flor, cobrim els pètals amb les rodelles de tomàquet i a sobre els seitons.
(Podem fer-les com un primer plat tallant-les
al llarg o bé com a tapa tallant-les a rodones.)
Quin muntatge més bonic, Sión i miquel! Petonets
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaPetons
Llàstima que portin tanta feina de netejar, perquè els seitons són boníssims i molt sans.
ResponEliminaLa combinació i la presentació m'encanten!
Son molt bons i tinc la sort que a la peixateria mels netegen.
EliminaAmb aquesta combinació es un altre manera de menjar-los
Petons
una combinacion muy buena y divina,me encanta los boquerones¡¡
ResponEliminabonita flor de verano
una abraçada parella
Es un altre manera de presentar-los
EliminaUna abraçada
quina frescor d'aperitiu!! es genial, i molt gustosa aquesta combinació!! mm'encnataaa! petons
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaPetons
Que rico!....esto me encanta como aperitivo...se ve delicioso.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaMuchas gracias
EliminaBesos
Perquè serà que els seitons em rexiflen tant?? Són sens dubte el millor aperitiu durant tot l'any, quina gana...
ResponEliminaEls seitons son un aperitiu que sempre va ve, son molt bons Ummm
EliminaPetons
Que cosa mas buena!A mi,me pones este plato delante y no dejo ni rastro.
ResponEliminaBesets.
Doncs ja en dues, perquè jo no en tinc mai prou Ummm
EliminaPetons
Quin plat més boníc! A mi els seitons em xiflen.Sempre els he menjat amb l´all i julivert. Però em sembla, em sembla que veient la vostra recepta canviaré.
ResponEliminaPreparats així son un altre bona manera de menjar-los
EliminaPetons
Em sembla una tapa molt complerta, pero també pot ser perfectament un plat únic.
ResponEliminaPetons.
El plat el pots preparar segon la necessitat del moment, que sempre queda bé
EliminaPetons
Un aperitiu fabulós !!! I molt ben presentat...
ResponEliminaPetonets.
Moltes gracies
EliminaPetons
M'encanta!! El seitons m agraden molt i preparats així de bé, deu estar boníssims!
ResponEliminaSi que estan molt bons!
EliminaPetons
Caram, quina "floreta" mes bona!! Petons
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaPetons
Abans que s'acabi l'estiu haurem de provar aquesta flor!
ResponEliminaSi la proves ja amb diràs
EliminaPetons