MAGDALENES DE “MORCILLA DE BURGOS”
2 morcillas de Burgos
4 ous1 culleradeta de llevat Royal
1 cullerada sopera de farina
2 cullerades soperes de pinyons
Traiem la pell a les morcillas,
triturem la carn una mica més perquè ens quedi ben fina, quan la tinguem la posem amb
una gota d’oli sobre una planxa i la portem al foc fins la tinguem una mica
daurada.
A un bol batrem els ous amb el
llevat i la farina.
Quan tinguem la carn de les
morcillas d’auradeta, l’afegim amb els ous, hi posem els pinyons, remenant molt
bé perquè ens quedi tot molt ben incorporat.
Aboquem el conjunt als motlles
de silicona si en tenim o en motlles de paper per magdalenes. Les portem al
forn que ja tindrem preescalfat a 180º deixarem coure durant un deu minuts, o
fins que al punxar-les amb un escuradents ens surti net.
Les podem acompanyar amb
pebrots del piquillo o melmelada de pebrot.
Ens les podem menjar calentes
com a plat, o fredes com aperitiu.
Recepta del llibre Pupilas
Gustativas de Dani Albors adaptada al meu gust.
He de dir que no sóc una apasionada de la "morcilla" però aquestes magdalenes fan molt bona cara!!
ResponEliminaA taula van tenir molt èxit, la combinació queda molt bona
EliminaPetons
Molt originals, Sión. I l'acompanyament de melmelada de pebrots el trobo molt encertat.
ResponEliminaEl conjunt queda molt bé
EliminaPetons
Et copio aquest cap de setmana :) m'ha agradat molt
ResponEliminaSi les proves ja amb diràs que tan semblat
EliminaPetons
Molt originals aquestes magdalenes, segur que han d'estar boníssimes, m'encanta la 'morcilla' de Burgos, una abraçada !!
ResponEliminaSi t’agrada la “morcilla” de ben segur que t’agradaran
EliminaUna abraçada
una bona combinació i ben bonas
ResponEliminauna abraçada
Moltes gracies
EliminaUna abraçada
Eps, quina cosa més bona !
ResponEliminaTens molta raó
EliminaUna abraçada
Un aperitiu diferent i amb melmelada de pebrots deu quedar molt bo.
ResponEliminaPetons.
Tant serveix com aperitiu, com per segon plat
EliminaPetons
mmmm....pero que bones!! petons
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaPetons
Ostres, ostres, ostres! que bo! Saps que no he menjat mai més una morcilla de Burgos tan bona com la que vaig menjar quan feiem el camí de Santiago precisament per la zona de Burgos. Suposo també hi va influir la gana que teníem i l'entorn, en pobles on la venda encara era ambulant, un senyor amb una furgoneta on hi portava de tot, fins hi tot les morcillas més bones del món!
ResponEliminaMoltes gràcies per compartir-ho! Una abraçada!
Celebro que t’agradin.
EliminaAquestes son portades de Burgos per un cosí de la meva nora, no se perquè però son ben diferents de les que comprem aquí. El resultat es sorprenentment bo.
Petons
Sin haberlas probado, y que seguro que están muy buenas, me ha sorprendido muchisimo la receta!! Y eso que las morcillas de burgos me son "familiares" :-)
ResponEliminaAhora creo que ya las has probado, María i Jordi ya te las habrán dado.
EliminaMe falta saber la opinión de un amante de la morcilla de Burgos.
Besos i un abrazo
Què bona la morcilla!!! i amb el toc de la melmelada aquestes magdalenes de categoria!!!
ResponEliminaAmb la melmelada queda un conjunt molt bo
EliminaPetons
Amb el magdalenera que sóc aquestes salades segur que les faig. Ara no seran amb morcilla de Burgos... però una botifarra de Cornudella també servirà veritat????
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Encara que no siguin amb morcilla de Burgos, amb la botifarra de Cornudella també poder quedar molt bones.
EliminaPetons