ENROTLLATS DE LLENGUADO FARCITS
INGREDIENTS
2 llenguados de 250g c/u
½ porro1 ceba tendre
50 g pernil ibèric tallat a daus
200 g de gambes vermelles
¼ copa conyac
½ cullerada de Maizena
125 cc. de brou de pollastre
Oli d`oliva
Sal
PER LA SALSA
Els caps i les cloves de les gambes
½ ceba25 g mantega
125 cc. de nata liquida
Demanem a la peixateria que ens filetegin els
llenguados. Reservem
Tallem ben petits el porro i la ceba tendre,
posem a sufragui amb una mica d’oli, quan comenci a agafar color, afegim els
daus de pernil i les gambes pelades tallades a trossets.
Deixem sufragui uns minuts, aboquem el conyac
i deixem evaporar. En aquest punt, afegim la cullerada de Maizena i la sufragui’m.
Incorporem el brou ho deixem al foc fins que espessí una mica. Deixem refredar.
Per preparar la salsa: posem en un casso al
foc la mantega amb els caps, les cloves de les gambes i la ceba tallada a
trossos.
Ho deixem sufragi tot junt durant uns 10
minuts, ho retirem del foc i passem per un colador xines. Tornem a posar al foc, afegim la nata liquida, remenem. Deixem fer la salsa fins que ens agafi
textura. Rectifiquen de sal si fes falta.
Col·loquem els filets de llenguado a una plata
per anar al forn, donant-li forma arrodonida, si fes falta podem brida una mica
amb fil de cuina. Farcim el centre amb el preparat de pernil i gambes, i els
posem al forn a 160º C durant uns 8 minuts.
Per servir, col·loquem en el plat quatre
enrotllats per persona, un parell de gambes i acompanyem amb la crema de gambes
Recepta del llibre CUINA VALLES
adaptada al meu gust
Bona combinació! El pernil sempre potencia el gust del peix, i hi queda molt bo!! Petons
ResponEliminaEl conjunt queda molt bé
EliminaPetons
Buenisimo y ligero,es un plato perfecto para estas fiestas,me encanta.
ResponEliminaBon Nadal!
Besets.
Queda molt bé per una festa
EliminaPetons
Em semblen molt bona idea i molt originals aquests rotllets de Llenguado! Una bona idea per aquestes festes!
ResponEliminaptns!!
Es moment de pensar en les festes !!!!
EliminaPetons
M'encanta el llenguado i fet així, segur que es molt bo...!!!
ResponEliminaPetonets.
Esta molt bo amb aquests acompanyaments
EliminaPetons
Seré superficial, però la simetria del plat m'ha agradat hehehe
ResponEliminaCelebro que t’agradi
EliminaUna abraçada
Me gusta esta combinación, es muy original y una buena presentación que nos puede servir para estas próximas fiestas.
ResponEliminaBon Nadal.
La combinación queda muy bien, y además es un plato para fiestas
EliminaBesos
Pasaba a desearte lo mejor y que tengas junto a tu familia una hermosa navidad, mucha paz y armonia.....y lo mejor para el 2013!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaMuchas gracias, te deseo lo mismo para ti y tu familia.
EliminaMuchos besos
UUUMM!!!
ResponEliminaBonissim!!!