ENROTLLATS DE LLENGUADO FARCITS



INGREDIENTS

2 llenguados de 250g c/u
½ porro
1 ceba tendre
50 g pernil ibèric tallat a daus
200 g de gambes vermelles
¼ copa conyac
½ cullerada de Maizena
125 cc. de brou de pollastre
Oli d`oliva
Sal

PER LA SALSA

Els caps i les cloves de les gambes
½ ceba
25 g mantega
125 cc. de nata liquida

Demanem a la peixateria que ens filetegin els llenguados. Reservem

Tallem ben petits el porro i la ceba tendre, posem a sufragui amb una mica d’oli, quan comenci a agafar color, afegim els daus de pernil i les gambes pelades tallades a trossets.

Deixem sufragui uns minuts, aboquem el conyac i deixem evaporar. En aquest punt, afegim la cullerada de Maizena i la sufragui’m. Incorporem el brou ho deixem al foc fins que espessí una mica. Deixem refredar.

Per preparar la salsa: posem en un casso al foc la mantega amb els caps, les cloves de les gambes i la ceba tallada a trossos.

Ho deixem sufragi tot junt durant uns 10 minuts, ho retirem del foc i passem per un colador xines. Tornem a posar al foc, afegim la nata liquida, remenem. Deixem fer la salsa fins que ens agafi textura. Rectifiquen de sal si fes falta.

Col·loquem els filets de llenguado a una plata per anar al forn, donant-li forma arrodonida, si fes falta podem brida una mica amb fil de cuina. Farcim el centre amb el preparat de pernil i gambes, i els posem al forn a 160º C durant uns 8 minuts.

Per servir, col·loquem en el plat quatre enrotllats per persona, un parell de gambes i  acompanyem amb la crema de gambes

 
Recepta del llibre  CUINA VALLES  adaptada al meu gust         

Comentaris

  1. Bona combinació! El pernil sempre potencia el gust del peix, i hi queda molt bo!! Petons

    ResponElimina
  2. Buenisimo y ligero,es un plato perfecto para estas fiestas,me encanta.
    Bon Nadal!
    Besets.

    ResponElimina
  3. Em semblen molt bona idea i molt originals aquests rotllets de Llenguado! Una bona idea per aquestes festes!
    ptns!!

    ResponElimina
  4. M'encanta el llenguado i fet així, segur que es molt bo...!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Seré superficial, però la simetria del plat m'ha agradat hehehe

    ResponElimina
  6. Me gusta esta combinación, es muy original y una buena presentación que nos puede servir para estas próximas fiestas.
    Bon Nadal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La combinación queda muy bien, y además es un plato para fiestas
      Besos

      Elimina
  7. Pasaba a desearte lo mejor y que tengas junto a tu familia una hermosa navidad, mucha paz y armonia.....y lo mejor para el 2013!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, te deseo lo mismo para ti y tu familia.
      Muchos besos

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars