BUNYOLS DE SÈPIA I EL SEU CRUIXENT
INGREDIENTS
1 sèpia mitjana
Orenga en pols250 ml d’aigua
150 g farina
120 g mantega
4-5 ous
100 g d’arròs
2 sobres de tinta de calamars
Oli d’oliva
Sal
Quan tinguem la sèpia neta, la tallem a dauets
petits com d’un centímetre, portem al foc una paella, posem un raig d’oli i
saltegem la sèpia fins que se n’evapori l’aigua, en aquest moment afegim la sal
i l’orenga, dones unes voltes i reservem.
A un casso amb aigua bullim l’arròs com
tinguem costum de fer-ho, un cop cuit l’escorrem bé però sense passar-lo per
aigua freda, el tornem a posar al mateix casso, afegim la tinta de calamars i
remenen molt bé perquè quedi tot l’arròs ben impregnat.
Un cop llest, a una plata per anar al forn
posem una fulla de paper sulfuritzat, escampem l’arròs, fins que ens quedi el
paper cobert per una capa fina. El portem al forn que ja tindrem escalfat a 90º
C, el deixem assecar durat uns 40-50 minuts o fins que el puguem trencar a
trossos com si fos una galeta.
A un cassó posem l’aigua i la mantega al foc,
amb un polsim de sal. Quan l’aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegim d’un
sol cop tota la farina que tindrem tamisada i deixem coure, sense parar de
remenar, fins que la massa és separi de les parets del cassó. Fora del foc
afegim un ou i remenem fins que el tinguem ben incorporat. Anirem fent així,
fins haver afegit tots els ous, en aquest punt hi afegim la sèpia que tenim
reservada, tornem a remenar perquè ens quedi tot ben incorporat.
Omplim la màniga pastissera i aboquem petites
porcions de massa a l'oli calent. Quan siguin daurats els traiem de l’oli i els
posem sobre paper absorbent, i ja els tindrem llestos per servir.
Segur que estan boníssims, realment diferents...petons
ResponEliminaQue bons aquests bunyols! I els cruixents d'arròs són molt origianls! Petons
ResponEliminaCaram Sión !!!!! Un plat de luxe!!!!! Quina bona pinta que te...l'apunto a pendents...
ResponEliminaPetonets.
perfecte aquests bunyols!! i es que hem d'innovar, tants bunyols de bacallà acabarem avorrint-los!! m'agrada molt la teva versió! petons
ResponEliminahan de ser boníssims aquests bunyols!! el cruixent i la presentació són molt originals!! segur que són tot un éxit!!
ResponEliminaQue bons aquests bunyols, i el cruixent d' arròs negre li ha de donar un tóc ben especial
ResponEliminaEl contrast del sabor y dels colors m'encanta!!!!
ResponEliminaSegur que són bonísims!!!!
petonets!!!
Jo els vaig provar una vegada i tinc ganes de tornar-ho a fer. La sípia m´agrada molt. I en format bunyol és sorprenent!
ResponEliminatiene que estar muy buena de esta manera y me imagino el crujiente recien hecho¡
ResponEliminauna abraçada
Uns bunyols molt originals i amb el contrast cruixent ha d'estar molt bo!
ResponEliminaAquest cruixent és el que ens va ensenyar en David Lienas a l'escola Bellart, oi? Ha de ser de vici total!
ResponEliminaMe encantan!Tienen que estar de muerte con el rebozado crujiente.
ResponEliminaBesets.
Quina manera més original de menjar sèpia! m'agrada i et felicito! ja t'ho vaig dir en persona al Forum, però ara t'ho dic aquí! enhorabona per les receptes són boníssimes!
ResponEliminaPetons
Anna