SARDINES MARINADES
12 sardines
125 g de vinagre de vi blanc
1 ceba tendra
1 tomàquet d’amanida
Oli d’oliva verge
100 g de sal gruixuda
Sal
Pebre negre
Netegem molt bé les sardines i tallem-les a
filets, amb molta cura de treure totes les espines i les escates.
Posem els filets de sardina en una salmorra
que hem preparat amb aigua freda i la sal gruixuda.
Posem les sardines dintre d’aquesta salmorra
durant uns cinc minuts perquè es dessagnin, ens quedaran ben netes i tindran un
punt de sal.
Passat el temps les traiem de la salmorra, i
les posem a marinar amb el vinagre de vi durant una mitja hora.
Mentrestant tallem a rodanxes la par blanca de
les cues de les cebes tendres, i les posem a un bol amb aigua freda, perdran
l’acidesa. Al moment de muntar el plat les escorrem i amanim.
Tallem daus de tomàquet, els amanim amb un
punt de sal i d’oli.
Ara és el moment d’amanir-les, els hi eixuguem
el vinagre amb paper de cuina, i les reservem cobertes amb oli d’oliva verge.
Al moment de servir-les, les traiem de l’oli
de conservació, les posem a un altre plat, posem unes rodelles de ceba i uns
daus de tomàquet per sobre, espolsem amb una mica de pebre negre i acabem amb
un raig d’oli d’ oliva.
Recepta del llibre Cuina amb JOAN ROCA
Una gran recepta! Què bones aquestes sardines!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Jo tambe les he fet i queden boníssimes!
ResponEliminaPetons