SARDINES MARINADES





INGREDIENTS

12 sardines
125 g de vinagre de vi blanc
1 ceba tendra
1 tomàquet d’amanida
Oli d’oliva verge
100 g de sal gruixuda
Sal
Pebre negre

Netegem molt bé les sardines i tallem-les a filets, amb molta cura de treure totes les espines i les escates.

Posem els filets de sardina en una salmorra que hem preparat amb aigua freda i la sal gruixuda.

Posem les sardines dintre d’aquesta salmorra durant uns cinc minuts perquè es dessagnin, ens quedaran ben netes i tindran un punt de sal.

Passat el temps les traiem de la salmorra, i les posem a marinar amb el vinagre de vi durant una mitja hora.                

Mentrestant tallem a rodanxes la par blanca de les cues de les cebes tendres, i les posem a un bol amb aigua freda, perdran l’acidesa. Al moment de muntar el plat les escorrem i amanim.

Tallem daus de tomàquet, els amanim amb un punt de sal i d’oli.

Ara és el moment d’amanir-les, els hi eixuguem el vinagre amb paper de cuina, i les reservem cobertes amb oli d’oliva verge.

Al moment de servir-les, les traiem de l’oli de conservació, les posem a un altre plat, posem unes rodelles de ceba i uns daus de tomàquet per sobre, espolsem amb una mica de pebre negre i acabem amb un raig d’oli d’ oliva.

Recepta del llibre Cuina amb JOAN ROCA



Comentaris

  1. Una gran recepta! Què bones aquestes sardines!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Jo tambe les he fet i queden boníssimes!
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars