GASPATXO AMB ANXOVES I PERLES DE MÒDENA
Uns flamets que vaig preparar aquestes
vacances, que varen tindre molt d’èxit.
INGREDIENTS
3 tomàquets madurs
½
cogombre
1 ceba petita
Oli d’oliva
Vinagre blanc
Sal
Pebre molt
3 fulls de gelatina neutra
Anxoves de L’Escala
Perles de vinagre de Mòdena
Netegem les anxoves i les posem a un recipient
amb oli i un polsim de pebre. (M’agrada preparar-les un dia abans de
menjar-nos-les), reservem-les a la nevera.
Escaldem, pelem i traiem la grana als
tomàquets. Els posem al got de la batedora.
Pelem
el cogombre i la ceba, els tallem a trossos i els posem amb els tomàquets. Afegim-hi
l’oli, un rajolí de vinagre, un polsim de sal i un de pebre, triturem ben fi.
Mentrestant hem posat els fulls de gelatina a
rehidratar.
Posem la meitat del gaspatxo a un cassó i el
portem al foc, sense que arribi a bullir, afegim els fulls de la gelatina
hidratats, remenem perquè en dissolgui molt bé.
Afegim la resta del gaspatxo, tornem a
barrejar. L’aboquem als motlles que ja tindrem greixats amb una gota d’oli.
Portem els motlles a la nevera, podem preparar-ho el dia abans, perquè estiguin
ben quallats. Si ens en sobren, els podem congelar i sempre en tindrem de fets.
Per servir, al plat posem un flamet de gaspatxo,
enrotllem amb un filet d’anxova i acabem amb unes perles de vinagre de Mòdena.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada