ARRÒS D’APROFITAMENT



Així és com anomenem a casa aquest arròs que és totalment per aprofitar restes de congelador.
Quan compro rovellons en reservo els peus i trossos al congelador per fer-ne truites.
El dia que preparo algun rostit que hi poso ceps deshidratats, reservo al congelador l’aigua de rehidratar-los.
També em quedaven congelats uns quants cargols bullits, dels recollits l’estiu.
Amb tots aquests ingredients i unes salsitxes va quedar un arròs boníssim.

INGREDIENTS

5 salsitxes
Peus i trossos de rovellons
Cargols bullits
Aigua de rehidratar ceps
Arròs
1 ceba
2 tomàquets
Oli d’oliva
Sal

La nit abans de preparar l’arròs, trec del congelador els peus i trossos de rovellons, els cargols bullits, l’aigua de rehidratar els ceps, i les salsitxes. Reservo tots aquests ingredients a la nevera.

A l’hora de preparar l’arròs, tallo a trossets les salsitxes i les enrosseixo a la paella amb l’oli dels bolets i una mica més si en fa falta.

Després, afegeixo a la paella els cargols i els trossos de bolets, donant-hi unes voltes. Un cop està tot ben integrat, ho retiro tot a un bol, deixant l’oli a la paella.

Amb l’oli que ha quedat faig el sofregit de la ceba i un polsim de sal. Quan la tinc al punt hi aboco el tomàquet ratllat, deixant coure el conjunt fins que tinc una bona salsa.

En aquest punt afegeixo tots els ingredients que tenia reservats, donant-hi unes quantes voltes, ja es pot posar-hi l’arròs, enrossint-lo una mica, cobrint-lo amb l’aigua de rehidratar ceps, i una mica d’aigua, donant-hi unes voltes i remenant de tant en tant.

Quan el tinguem al nostre gust, m’agrada deixar-lo tapat durant un parell de minuts, i ja el podem servir.


Comentaris

Publicacions populars