CANELÓ DE BRANDADA DE BACALLÀ



Comencem l’any amb els plats preparats per aquestes festes de Nadal i Any Nou.

INGREDIENTS

200 g de bacallà dessalat
½ gra d’all
Oli d’oliva
1 carbassó
Paper de forn
Ceba fregida
½ poma Gran Smith
Maionesa

PER PREPARAR LA BRANDADA: Posem a un cassó oli, quan el tinguem calent (55º aprox.) confitem els alls.

Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell i el deixarem confitant uns minuts.

Posem el bacallà en el vas del túrmix  i hi anem afegint oli, a poc a poc, fins a aconseguir que ens quedi una massa homogènia. La reservem en una màniga pastissera.

PER FER L’EMBOLCALL DEL CANELÓ: Posem aigua amb sal a bullir en un cassó. Netegem bé el carbassó i el tallem a làmines ben fines amb la mandolina.

Escaldem les làmines amb aigua bullent amb sal durant 10 segons. Tot seguit, ho refredem amb aigua freda i sal. El reservem en una safata sobre paper absorbent.

Untem el paper de forn amb oli, per evitar que s’hi enganxi el carbassó.

Col·loquem les làmines en posició paral·lela, sobreposant-les unes amb les altres fins que en tinguem 5 o 6 de posicionades.

Repartim la brandada sobre les làmines del carbassó. Emboliquem fins a aconseguir la forma de caneló. El reservem.

Col·loquem el caneló de carbassó al, centra del plat. Decorem amb ceba fregida, uns daus de poma acida crua i uns punts de maionesa.



Comentaris

Publicacions populars