BACALLÀ AMB ESCOPINYES




INGREDIENTS

2 talls de bacallà
300 g d’escopinyes
1 patata
1 ceba tendra
1 bitxo de Caiena
3 alls tendres
1 all sec
1 culleradeta de farina
½ vas de cervesa
Cibulet picat
Oli d’oliva

Posem les escopinyes a un bol amb aigua i un grapat de sal, per treure’n la sorra en cas que en portin. Deixem durant una hora.

En una cassola, sufragui’m la ceba tendra tallada petita, el bitxo i l’all, amb un raig d’oli. Mentrestant tallem els alls tendres a rodelles primes i els afegim a la cassola, donem unes voltes. Passats uns moments, afegim la farina i la cervesa, esperem que s’evapori l’alcohol i reservem.

A un cassó posem a bullir la patata, fins que li falti un punt per ser del tot cuita. L’escorrem i reservem.

Escorrem i esbaldim sota l’aixeta, les escopinyes.

A un bol posem ½ got d’aigua, per obrir les escopinyes, anirem posant-ne unes quantes, a la que comencen a obrir-se les anirem retirant. Farem aquesta operació en totes les que tinguem. Les reservem.

En aquest punt comprovem com d’espessa és la salsa que tenim a la cassola, per reduir-la o bé afegir-hi una mica d’aigua.

Afegim els talls de bacallà a la cassola, els deixem coure uns 5 minuts primer per la pell i després 5 minuts més per dalt. Afegim les rodelles de patata i les escopinyes, sacsegem uns moments com si féssim un pil-pil.

Al plat posem un tall de bacallà, uns talls de patata al costat i unes escopinyes per sobre, salsem i ja podem servir.


Comentaris

Publicacions populars