CUIXES DE POLLASTRE CUITES A BAIXA TEMPERATURA I CONFITADES A LA TARONJA
INGREDIENTS
2 cuixes de pollastre
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
Unes gotes de salsa Worcestershire
Pebre negre
Oli d’oliva
PER A LA SALSA
50 g de sucre
2 taronges
1 got de brou de pollastre
1 tassa de vinagre balsàmic
Introduïm les cuixes pollastre amb la barreja d’aigua i sal que quedin ben cobertes, les deixem durant 1 hora.
Passat el temps traiem les cuixes de la salmorra, les eixuguem amb paper de cuina, empolsinem amb una mica de pebre i untem amb unes gotes de salsa Worcestershire.
Les envasem al buit amanides amb el pebre, la salsa i un raget d’oli, i les posem a coure en un bany d’aigua a 65º durant 3 hores a la Klarstein (generalment totes aquestes passes les faig el dia abans).
A una cassola posem el suc que ens ha quedat de la cocció, afegim el sucre i el suc d’una taronja. Deixem reduir a la meitat, en aquest punt afegim el brou i el vinagre, tornem a deixar reduir a la meitat.
Posem les cuixes de pollastre a una safata pel forn, que ja tindrem escalfat a 180 Cº, deixem coure uns deu minuts.
Passat aquest temps, posem la safata a la part més baixa del forn, encenem el gratinador, anem napant amb la salsa cada 3-4 minuts, durant uns 20 minuts aproximadament.
Per sevir, posem el pollastre al plat, salsem i acompanyem amb grills de taronja natural.
Als grills de taronja natural els hi fem alguna elaboració?
ResponEliminaNomés estan pelades, sense cap elaboració, ara ja són prou dolces i és posem al moment d'emplatar.
ResponElimina