CUIXES DE POLLASTRE CUITES A BAIXA TEMPERATURA I CONFITADES A LA TARONJA





INGREDIENTS 

2 cuixes de pollastre
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
Unes gotes de salsa Worcestershire
Pebre negre
Oli d’oliva 

PER A LA SALSA 
50 g de sucre
2 taronges
1 got de brou de pollastre
1 tassa de vinagre balsàmic

Introduïm les cuixes pollastre amb la barreja d’aigua i sal que quedin ben cobertes, les deixem durant 1 hora.

Passat el temps traiem les cuixes de la salmorra, les eixuguem amb paper de cuina, empolsinem amb una mica de pebre i untem amb unes gotes de salsa Worcestershire.

Les envasem al buit amanides amb el pebre, la salsa i un raget d’oli, i les posem a coure  en un bany d’aigua a 65º durant 3 hores a la Klarstein (generalment totes aquestes passes les faig el dia abans).

A una cassola posem el suc que ens ha quedat de la cocció, afegim el sucre i el suc d’una taronja. Deixem reduir a la meitat, en aquest punt afegim el brou i el vinagre, tornem a deixar reduir a la meitat.

Posem les cuixes de pollastre a una safata pel forn, que ja tindrem escalfat a 180 Cº, deixem coure uns deu minuts.

Passat aquest temps, posem la safata a la part més baixa del forn, encenem el gratinador, anem napant amb la salsa cada 3-4 minuts, durant uns 20 minuts aproximadament.

Per sevir, posem el pollastre al plat, salsem i acompanyem amb grills de taronja natural.




Comentaris

  1. Als grills de taronja natural els hi fem alguna elaboració?

    ResponElimina
  2. Només estan pelades, sense cap elaboració, ara ja són prou dolces i és posem al moment d'emplatar.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars