BRAONS DE PORC AMB CARXOFES
INGREDIENTS
2 braons de porc
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
12 carxofes ben tendres
2 porros
1 tomàquet
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Aigua mineral
Demanem a la carnisseria que en desossin els braons. Un cop desossats els tallem en quatre trossos cadascun. Introduïm els braons amb salmorra durant 2 hores. Passat el temps els traiem i els eixuguem amb un paper de cuina.
Disposem els daus de carns en una cassola ampla i, amb un raig d’oli, posem-ho a coure. No parem de remenar la carn per aconseguir uns talls ben daurats.
Mentrestant preparem en una olla un brou amb els ossos, la part més verda dels porros, un tomàquet i cobrim d’aigua, deixem bullir mentre enrossim la carn.
Tirem a la cassola de la carn el porro que hem picat ben petit i continuem remenant a foc baix durant uns 5 minuts, per evitar que el porro es cremi (només s’ha de sofregir).
Aboquem a la cassola un litre d'aigua mineral, tapem i deixem coure uns quaranta minuts a foc molt lent.
Incorporem a la cassola les carxofes ben polides de fulles (ens interessen el cors ben nets i tallats a quarts). Els salem i afegim a la cassola, i també l’aigua mineral només fins que cobreixi la meitat del contingut de carn i carxofes. Tornem a tapar la cassola i, a foc lent deixem-ho coure uns 15 minuts més.
Passat el temps ja podem servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada