BACALLÀ DAURAT (BACALHAU À BRÁS)


INGREDIENTS

2 talls de 200 g de bacallà dessalat
1 ceba
2 grans d’all
4 ous
2 patates
Olives negres
Oli d’oliva
Sal

Posem aigua a escalfar en una cassola. Introduïm els talls de bacallà, el mantenim a l’aigua a foc suau durant uns deu minuts.

Passat el temps traiem els talls de bacallà i el posem a un plat. Els retirem la pell i les espines que puguin tenir, els esmicolem i reservem.

Pelem la ceba, la tallem en juliana i l’ofeguem en una paella amb un raig d’oli, durant uns 6-8 minuts. Pelem els grans d’all, tallem-los a trossets petits i els afegim a la paella i seguim ofegant a foc suau durant uns 5 minuts més. Reservem a la mateixa paella.

Pelem les patates i les tallem a làmines fines i les posem en remull en un bol amb aigua daurant 15 minuts.

Passat el temps escorrem les patates i les eixuguem. Per tallar-les agafem 3 o 4 talls i les tallem a bastonets fins. Escalfem força oli en una paella i anirem fregint, que ens quedin daurades, les anirem posant sobre paper de cuina, anirem seguint aquests passos fins que les tinguem totes cuites.

Recuperem la paella amb la ceba i els alls, anirem posant per capes, primer la meitat del bacallà, i una part de patates ( en reservem una part per acabar el plat) seguidament l’altra part del bacallà i a sobre les patates.

A un bol posem els ous, salpebrem batem i els aboquem a la paella i anirem remenant tot el conjunt perquè es vagin coent.

Per servir, posem un cèrcol d’emplatar, posem a dins una porció del bacallà daurat, unes quantes patates que tenim reservades i unes olives negres. Retirem el cèrcol i ja podem porta a taula.

 

Comentaris

Entrades populars