BRAONS ROSTITS A BAIXA TEMPERATURA, AMB CARXOFES

INGREDIENTS

2 braons de porc
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
1 got d’aigua
1 got de cervesa
100 g de salsa de porc (llard de porc)
1 cullerada de salsa Bovril
3 carxofes
Oli d’oliva
Pebre negre

Introduïm els braons amb salmorra durant 2 hores. Passat el temps els traiem tota la sal amb un paper de cuina. Un cop nets de sal, mirem de treure’n les pells que puguin porta. Amb un ganivet mirem d’obrir-los per on tenen l’os més gros, el traiem i després el més prim, ens quedaran en dos trossos.

També podem demanar a la carnisseria que ens els treguin.

Posem els braons a una safata pel forn, pintem amb el llard de porc per tots costats,  empolsinem amb pebre negre (sal no que ja en porta) hi afegim l’aigua i la cervesa.

Portem al forn que ja el tindrem escalfat a 100 ºC, deixem coure durant unes tres hores, vigilant de tant en tant, si hi faltes líquid, podem afegir-hi una mica més d’aigua i de cervesa. També anirem girant les peces de carn amb molt de compte.

Passat aquest temps, aboquem tot el contingut de la safata a una cassola, la portarem al foc a mitja potència i deixarem acabar de coure.

Això si haurem d’anar girant molt sovint, fins que la tinguem al punt.

Mentrestant pelem les carxofes, les tallem en quatre trossos i les confitem en un cassó amb oli, fins que les tinguem al punt de confitat.

Les retirem de l’oli, les posem sobre paper de cuina, per retirar l’excés d’oli. I ja les podrem posar a la cassola amb la carn.

Per servir, al plat posem el braó, rodegem amb les carxofes, salsem i ja el podem porta a taula.

 

 

 

Comentaris

Entrades populars