AMANIDA DE LLAGOSTINS I GULES
1 bossa de ruca
10 llagostins
2 ous
1 capseta de gules
1 tomàquet verd
1 cogombre gros
2 grans d’all
1 caiena petita
Oli d’oliva
Sal
En un cassó amb aigua i un polsim de sal bullim els llagostins. En cop cuits els refredem, pelem i reservem.
Farem les mateixes operacions amb els ous, bullim, pelem i reservem.
Netegem el cogombre, traiem les puntes i el tallem amb la mandolina a làmines fines una mica esbiaixades. Posem els talls en un bol empolsimem amb sal i un bon raig d’oli. Reservem durant uns cinc minuts.
El cogombre, passat el temps, l’anirem posant al cercle d’emplatar, procurant que quedi ben enganxat per tot el lateral.
Tallem el tomàquet a rodelles, i després a trossos de mossegada, salpebrem i amanim amb un rajolí d’oli. El posem dins el cercle que quedi tot el fons ben cobert.
Amanim la ruca i la posem sobre el tomàquet en el cercle.
Tallem els ous que tenim bullits, a rodelles fines i les posem sobre l’amanida quedarà ben coberta amb l’ou.
Els llagostins que tenim cuits i pelats, els tallem a trossos i els posem sobre l’ou, els amanim una mica amb oli.
Fregim els grans d’all que tenim pelats i tallats a làmines fines, amb la caiena, afegim las gules i saltegem tot el conjunt.
Les aboquem sobre tot el preparat que tenim dins el cercle i posem una mica de ruca per sobre.
Amb molta cura traiem el cercle. Ja tenim llesta l’amanida.
Font de la recepta INTERNET, adaptada al meu gust
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada