BACALLÀ SOBRE LLIT D’OLIVADA I TOMÀQUET CONFITAT


INGREDIENTS

 2 talls de bacallà de 220 g c/u
4 tomàquets madurs
100 g d’olivada
50 ml d’oli d’alfàbrega
500 ml d’oli d’oliva
5 fulles d’alfàbrega
2 alls 
2 bitxos de caiena petits
 
Posem en una paella un raig d’oli d’oliva, quan sigui calent, fregim les fulles d’alfàbrega. Un cop cuites les reservem sobre paper absorbent.
 
Escaldem els tomàquets, els pelem i tallem en quatre trossos cadascun.
Seguidament els traiem les granes i els posem a confitar, coberts amb oli, a temperatura molt suau.
 
A un cassó amb oli calent a 65º, confitem els alls i el bitxo, quan comencen a enrossir, hi afegim el bacallà amb la seva pell (procurant que quedi cobert)  i el deixarem confitant cinc minuts, el traiem i reservem a un plat.
 
Pintem una rodona en el fons dels plats amb olivada. A sobre posem unes cullerades de tomàquet confitat. En aquest punt posem el tall de bacallà a sobre i al voltant un rajolí d’oli d’alfàbrega.
 
Acabem posant-hi per sobre les fulles d’alfàbrega.
 
Recepta de Xavier Matarrodona adaptada al meu gust.
 



Comentaris

Entrades populars