PASTÍS PER AL 12 É ANIVERSARI DE L’AINA
El passat dia 8 va ser el 12 é aniversari de la nostra neta gran l’Aina, i com ja es norma, li vaig preparar aquest pastís que li va agradar molt, perquè realment la veus a ella, amb el seu somriure i la seva alegria.
Ingredients per al pa de pessic: 1 iogurt de llimona 3 ous 2 mides de l’envàs del iogurt de sucre 3 mides de l’envàs del iogurt de farina 1 sobre llevat 1 mida de l’envàs del iogurt d’oli d’oliva 1 cullerada sopera de mantega La ratlladura de la pell d’1 llimona
A un bol posem els ous amb el sucre, batem fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament, afegim l’oli, el iogurt i la mantega fosa, tornem a barrejar perquè s’incorporin bé tots els ingredients. En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar. Ara ja podem posar-hi, la ratlladura de la pell de llimona, tornem a remenar perquè ens quedi tot molt ben integrat. Aboquem la barreja al motlle, ja tenim engreixat, el portem al forn a 180 ºC, deixem coure uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust el pastís. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem
Ingredients per la decoració: 1 rajola de xocolata blanca Nestlé cobertura 1 cullerada de mantega 4 cullerades de crema de xocolata 1 foto comestible de paper de sucre Les espelmes que no faltin
Mentre se’ns refreda el pastís, aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata que l’hem trossejat i la mantega, a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.Quan comprovem que el pastís està completament fred, recobrim-lo totalment amb la xocolata blanca. Deixem refredar la xocolata fins que veiem que en tocar-la no deixem marca.Ara és el moment de posar-hi la foto de paper de sucre. Ens humitegem amb aigua la mà i la passem per tot l’espai on posarem la foto.La traiem amb molta cura del seu sobre, la posem també amb molta cura que no s’arrugui al posar-la, un cop ta tinguem ben col·locada al seu lloc, posem un full de paper de cuina hi premen molt suaument, retirem el paper hi esperem un parell d’hores per acabar la decoració.Quan comprovem que està ben enganxada, acabem fent unes ratllades amb la crema de xocolata per tot el voltant, hi clavem les espelmes i ja el tenim llest.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada