CARXOFES AMB HUMMUS DE PÈSOLS I PINYONS GARAPINYATS
8
carxofes
200
g de pèsols
Fulles
de menta
1
llimona
Sal
Oli
d’oliva
50
g de pinyons garapinyats
1
cullerada d’aigua
1
polsim de comí
Per als pinyons garapinyats: en una paella fem un caramel amb sucre i unes gotes d’aigua, afegim-hi els pinyons i un polsim de comí, anirem remenant fins que els tinguem garapinyats. Els reservem en un plat.
Pelem les tiges i retirem les fulles verdes estelloses de les carxofes deixant polits els cors.
Les tallem a vuitens, quan les netegem les anirem reservant en un bol amb aigua i llimona.
Quan les tinguem totes polides, les anirem enrossint en una paella a un bon raig d’oli. Un cop enrossides, les anirem posant sobre paper de cuina per retirar l’excés d’oli que puguin portar. Ara és el moment de condimentar-les totes.
Mentrestant hem posat una olla amb aigua hi la menta al foc, on hem bullit els pèsols. Un cop cuits els escorrem i triturem fins aconseguí una textura cremosa, afegim unes gotes de llimona i un raig d’oli d’oliva.
Per servir al fons del plat servirem l’hummus, a sobre posem les carxofes enrossides i escampem els pinyons garapinyats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada