SALTAT DE CARXOFES, AMB CALAMARSONS I OLI DE PICADA
INGREDIENTS
400 g de calamarsons
8 carxofes
Sal pebre negre
Oli d’oliva
PER SL SUC DE CALAMARSONS
2 grans d’all
60 g de pebrot verd
100 ml de cervesa
1 bitxo
20 ml d’oli d’oliva
PER A L’OLI DE LA PICADA
1 gra d’all fregit
10 fulles de julivert avellanes torrades
1 cullerada rasa de pa ratllat
100 ml d’oli d’oliva
Netegem els calamarsons i separem les ales i els caps.
Per al suc de calamarsons ofeguem l’all i el pebrot verd tallat a daus petits. Afegim-hi les potes dels calamarsons i algun de tallat a tiretes primes, deixem fins que els tinguem daurades. Mullem-ho amb la cervesa, esperem que evapori l’alcohol, afegim el bitxo, cobrim-ho amb aigua i deixem coure suau uns vint minuts. Passat el temps colem-ho.
Mentrestant hem preparat l’oli de la picada, en el morter posem tots els ingredients, triturem i anirem remenant i emulsionant fins que la tinguem al nostre gust.
Preparem les carxofes traient les fulles verdes i pelem els troncs. Tallem els cors en vuit talls. Traiem el plomissol.
Posem dues paelles al foc amb oli. A la primera daurem les carxofes. A la segona saltem els calamarsons i els barregem amb les carxofes, posem-ho al plat i acabem amb l’oli de la picada per s
400 g de calamarsons
8 carxofes
Sal pebre negre
Oli d’oliva
PER SL SUC DE CALAMARSONS
2 grans d’all
60 g de pebrot verd
100 ml de cervesa
1 bitxo
20 ml d’oli d’oliva
PER A L’OLI DE LA PICADA
1 gra d’all fregit
10 fulles de julivert avellanes torrades
1 cullerada rasa de pa ratllat
100 ml d’oli d’oliva
Netegem els calamarsons i separem les ales i els caps.
Per al suc de calamarsons ofeguem l’all i el pebrot verd tallat a daus petits. Afegim-hi les potes dels calamarsons i algun de tallat a tiretes primes, deixem fins que els tinguem daurades. Mullem-ho amb la cervesa, esperem que evapori l’alcohol, afegim el bitxo, cobrim-ho amb aigua i deixem coure suau uns vint minuts. Passat el temps colem-ho.
Mentrestant hem preparat l’oli de la picada, en el morter posem tots els ingredients, triturem i anirem remenant i emulsionant fins que la tinguem al nostre gust.
Preparem les carxofes traient les fulles verdes i pelem els troncs. Tallem els cors en vuit talls. Traiem el plomissol.
Posem dues paelles al foc amb oli. A la primera daurem les carxofes. A la segona saltem els calamarsons i els barregem amb les carxofes, posem-ho al plat i acabem amb l’oli de la picada per s
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada