MENU DE NADAL II
ARRÒS DE COLOMÍ
INGREDIENTS
400 g d`arròs
2 colomins
3 cebes
3 grans d’all
2 tomàquets
1 paquet de verdures per el brou
1 copeta de vi ranci
30 g de mantega
200 g de trompetes de la mort
Julivert
Oli
Sal
Demanem a la botiga que ens netegin els colomins, separant els pits, les cuixes i les ales
Preparem un brou de verdures, amb les carcasses dels colomins, necessitarem com 1 litre i mig de brou.
Enrossim les ales i les cuixes a una cassola amb oli, sal, ceba picada, all i julivert. Un cop enrossides, posem-hi el tomàquet triturat i el vi ranci, quan hagi reduït el vi afegim-hi el brou i deixem-ho coure uns 40 minuts. Aquesta preparació guanya molt feta d`un dia per l’altre.
Quan anem a preparar l’arròs separem les ales i les cuixes passant la resta per un colador xinés
Enrossim a una paella l’arròs, les trompetes de la mort, junt amb les ales i les cuixes, cobrint-lo amb el brou i deixeu-ho coure 15 minuts.
Un cop fet l’arròs lliguem-lo amb una mica de mantega.
A la vegada marquem els pits de colomí a una paella i els tallem amb escalopes que posarem sobre .
ESCALOPA DE FOIE
INGREDIENTS
Una escalopa de foie fresc
Reducció de Pedro Ximenes
Melmelada de ceba amb panses
Sal gris
Posem unes gotes d’oli a una paella, salpebrem la escalopa, i enrossim pels dos costats,
quan la tinguem llesta, la posem sobre paper absorbent.
Mentrestant preparem el plat, fem un llit amb la reducció de Pedro Ximenes, i a un costat una cullerada de la melmelada, finalment posem el foie, i salem amb sal gris.
REDUCCIÓ PEDRO XIMENEZ
INGREDIENTS
1 l. Pedró Ximenez
70 g sucre moreno
1 got de vinagre de Mòdena
Lligar el sucre moreno, el vinagre de Mòdena, i el Pedro Ximenez, a foc molt lent i anar remenant, durant 1 hora i quart.
Aquesta reducció ens pot durar un mig any, quan es torna una mica més espessa, nomes posant-la un moment al bany maria la tornem a tenir al punt.
La recepta de la reducciò de Pedro Ximenez, es del restaurant Piratas de Barcelona
INGREDIENTS
400 g d`arròs
2 colomins
3 cebes
3 grans d’all
2 tomàquets
1 paquet de verdures per el brou
1 copeta de vi ranci
30 g de mantega
200 g de trompetes de la mort
Julivert
Oli
Sal
Demanem a la botiga que ens netegin els colomins, separant els pits, les cuixes i les ales
Preparem un brou de verdures, amb les carcasses dels colomins, necessitarem com 1 litre i mig de brou.
Enrossim les ales i les cuixes a una cassola amb oli, sal, ceba picada, all i julivert. Un cop enrossides, posem-hi el tomàquet triturat i el vi ranci, quan hagi reduït el vi afegim-hi el brou i deixem-ho coure uns 40 minuts. Aquesta preparació guanya molt feta d`un dia per l’altre.
Quan anem a preparar l’arròs separem les ales i les cuixes passant la resta per un colador xinés
Enrossim a una paella l’arròs, les trompetes de la mort, junt amb les ales i les cuixes, cobrint-lo amb el brou i deixeu-ho coure 15 minuts.
Un cop fet l’arròs lliguem-lo amb una mica de mantega.
A la vegada marquem els pits de colomí a una paella i els tallem amb escalopes que posarem sobre .
ESCALOPA DE FOIE
INGREDIENTS
Una escalopa de foie fresc
Reducció de Pedro Ximenes
Melmelada de ceba amb panses
Sal gris
Posem unes gotes d’oli a una paella, salpebrem la escalopa, i enrossim pels dos costats,
quan la tinguem llesta, la posem sobre paper absorbent.
Mentrestant preparem el plat, fem un llit amb la reducció de Pedro Ximenes, i a un costat una cullerada de la melmelada, finalment posem el foie, i salem amb sal gris.
REDUCCIÓ PEDRO XIMENEZ
INGREDIENTS
1 l. Pedró Ximenez
70 g sucre moreno
1 got de vinagre de Mòdena
Lligar el sucre moreno, el vinagre de Mòdena, i el Pedro Ximenez, a foc molt lent i anar remenant, durant 1 hora i quart.
Aquesta reducció ens pot durar un mig any, quan es torna una mica més espessa, nomes posant-la un moment al bany maria la tornem a tenir al punt.
La recepta de la reducciò de Pedro Ximenez, es del restaurant Piratas de Barcelona
Vaya menú de fin de año de lujo, que bueno todo. Feliz año guapa, bsos
ResponEliminaD'autèntic luxe, amb un punt clàssic i un punt modern
ResponEliminaCaram , noia , quin menú??
ResponEliminaBON ANY NOU
sion por favorrrrrrrr, que "cosas" mas ricas, menudo menú....felicidades y que tengas un próspero año nuevo.saludos paco
ResponEliminaQuina passada de menu. Tot un luxe. Segur que el veu disfrutar.
ResponEliminaFeliç 2010.
Salut,
Pepin
Déu n'hi do, quin menú!!!
ResponEliminaQue tinguis del millor en aquest 2010!!!
BON ANY!!
UNA ABRAÇADA!!!
ISABEL
Lidia
ResponEliminaMuchas gracias y Feliz Año
Baixagastronomia.cat
Mòltes gracies i bon any
Els Peixos
Menú de pica pica jejeje.
Molt bon any i petons
Paco
Muchas gracias y tengas también muy buen año.
Un abrazo.
La Cuina de Cal Pepin
Realment es va disfrutar. Molt bon any .
Petons
Isabel
Gracies. Molt bon any 2010
Una abraçada i petons
Un plato estrella, se ve de lujo!
ResponEliminaQue tengas un excelente año 2010 y recibas lo mejor, tus deseos se cumplan y no te falte el trabajo ni la salud.
Un abrazo y disfruta con los tuyos.
Kako.
Molta llum per aquest 2010, estimats amics! Molts de petons i alegries.
ResponEliminaEl colomí té una pinta brutal!
ResponEliminaBru-tal!
Bon any!!
Un menú delicioso, me ha gustado mucho.
ResponEliminaFeliz año 2010.
Un abrazo Naviedeño.
María Pilar.
Molt bon menú!!
ResponEliminano he menjat mai colomí i no sé si podria però fa molt bona pinta.
ptns.
El foie no m'agrada, però el colomí.... fa tants anys que no en menjo! La meva mare també el preparava amb arròs i ens agradava tant!
ResponEliminaBon Any!
Kako
ResponEliminaTe deseo lo mismo para ti y que tengas mucha suerte en la nueva aventura
Besos
La cuina vermella
També vos desitgem molta pau i amor
Petons.
Starbase
Si de veritat brutal, brutal
Bon Any
Cocinica
Muchas gracias que tengas un feliz año lleno de deseos cumplidos.
Besos
ANNAFS
A mi del colomí lo que no m`agrada es el pit tan poc fet, però com a casa agrada, lis poso nomes a ells.
Petons i un venturós Any Nou
Margarida
Jo tampoc puc amb el foie, i em faig un altre cosa.
Petons i un Any farcit d`alegria.
aquest arròs em recorda un dels millors que he menjat mai, l'arròs amb colomí del carles gaig, estic segur que aquest no li queda enrere
ResponElimina